Tobuli lietiniai blynai. Pasinaudokite patarimais ir išsikepkite patys!

Tobuli lietiniai blynai patinka kiekvienam. Jie gali būti valgomi vieni ar su mėgiamu įdaru. Saldūs ir pikantiški. Išmokite juos kepti.

Jei ne tik pirmąjį blyną, bet ir visus likusius teko išmesti. Šiandien pabandysime išsiaiškinti, kaip nustoti gadinti produktus ir pradėti kepti blynus, kuriuos dievins visos šeimos.

blynai

BLYNAI SU PIENU

Blynų tešlos paruošimas neužima daug laiko, tačiau kepdami turite laikytis kelių taisyklių, kad blynai būtų skanūs. Nusprendėme išsiaiškinti, kokie triukai namų šeimininkėms leidžia blynus gaminti tokius plonus ir skanius.

KAIP KEPTI BLYNUS

Šildykite ingredientus.

Dažnai pienas būna pašildomas tešlai. Tačiau ne visi žino, kad kiti produktai turėtų būti kambario temperatūros. Jei sumaišysite šaltus ir šiltus ingredientus, masė pasirodys nevienalytė, o blynai nebus tokie skanūs.

Prieš pradėdami kepti blynus, iš šaldytuvo išimkite visus reikalingus produktus. Pusvalandžio pakanka, kad produktai pasiektų optimalią temperatūrą.

blynai

Įdėkite mažiau kiaušinių.

Jei manote, kad į tešlą įdėjus daugiau kiaušinių, nei nurodyta recepte, jums pasiseks, taip nėra. Kiaušiniai padaro blynus tankesnius, tačiau blynai atrodys kaip guminiai. Geriau laikykitės recepte esančių nurodymų.

Naudokite mažiau cukraus.

Paprastai blynus geriau kepti su minimaliu cukraus kiekiu. Pirmiausia bus galima gaminti tiek saldžius, tiek sūrius įdarus. Antra, plonų blynų kepimas dažnai baigiasi nesėkme vien dėl to, kad tešloje yra didelis cukraus kiekis.

blynai

Įpilkite daugiau miltų.

Jei laikėtės recepto, bet blynai plyšta, tada reikia daugiau miltų. Pasirinktinai receptas yra neteisingas, galbūt jūsų miltai nėra tokie patys, kaip recepto autoriaus.

Leiskite tešlai pastovėti.

Paruošę tešlą palikite 5-10 minučių, kad visi komponentai užtikrintai susimaišytų, miltai išskirtų visą glitimą ir tešla būtų elastinga. Po to vėl sumaišykite tešlą ir pradėkite kepti.

blynai

Keptuvę su augaliniu aliejumi reikia gerai pašildyti.

Kad piene esantys blynai būtų plonesni: tešla pasiskirstykite po visą keptuvę ir tuoj pat susigeria, o jei nekaitinsite keptuvės, blynai gali pasirodyti per stori. O blynus su kefyru geriau kepti ne per visą keptuvę.

Nepilkite aliejaus kepdami.

Blynų recepte dažnai būna sviesto, o aliejaus reikia įpilti tik pirmam blynui, o po to kepti be aliejaus.

blynai

Paimkite gerą keptuvę.

Jei kepsite blynus be aliejaus, tada jūs žinote, kad jie, kitaip nei nerūdijančio plieno keptuvės, neprilips prie teflonu dengtos keptuvės.

Manų kruopų tešlos blynai su grybais. Paprastas ir skanus receptas!

Daug kas mėgsta blynus. Tačiau įprasti blyneliai retkarčiais atsibosta. Kodėl tada neišbandžius truputį kitokių blynų be saldaus įdaro?

Sudėtis

Tešlai:

3 kiaušiniai

600 ml pieno

2 šaukštai cukraus

½ šaukštelio druskos

230 g manų kruopų

Įdarui:

300 g grybų

1 didelis svogūnas

2 šaukštai grietinės

15 g sviesto

40 g sūrio

¼ šaukštelio druskos

¼ šaukštelio smulkinto česnako

¼ šaukštelio pipirų

Gaminimas:

Išplakite kiaušinius, maišydami supilkite pieną. Suberkite druską, cukrų, toliau plakite.

Gautą mišinį sumaišykite su manų kruopomis, išmaišykite, leiskite pastovėti 15 minučių.

Keptuvę sutepkite aliejumi, apkepkite blynus.

Sudėkite paruoštus blynus ant lėkštės, uždenkite, nuimkite po 5 min.

Susmulkinkite grybus ir svogūnus. Pakepinkite keptuvėje. Patroškinę 10 min. supilkite grietinę. Sudėkite sviestą.

Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, sumaišykite su grybais. Įverkite druskos, pipirų, česnako, sumaišykite. Nuimkite įdarą nuo viryklės.

Ant blynų uždėkite porą šaukštų grybų įdaro, suvyniokite juos į ritinį, sutepkite tirpintu sviestu. Blynus pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 15 minučių.

Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].