Dalinamės laiko patikrintais receptais: nesugaišite daug laiko, o rezultatas bus tikrai puikus!
Obuolių pyragas be kiaušinių
Jums reikės:
- 20 cm skersmens pyrago formos
- 1 stiklinės (160 g) manų kruopų
- 1 stiklinės (130 g) kvietinių miltų
- 1 stiklinės (180 g) granuliuoto cukraus
- 1, 5 arb. š. kepimo miltelių
- 5 obuolių
- 30 g sviesto
- 1 stiklinės (200 ml) pieno
- 2-3 valg. š. citrinos sulčių
- cukraus pudros (papuošimui)
Kaip gaminti?
Obuolius nuplaukite ir sutarkuokite su žievele stambia tarka.
Apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų.
Visus sausus ingredientus suberkite į dubenį ir gerai išmaišykite.
Kepimo formą ištepkite aliejumi ir išklokite kepimo popieriumi. Taip popierius geriau priglus prie kepimo formos sienelių.
Paruoštą sausą mišinį padalinkite į 4 stiklines (vienoje dalyje yra maždaug 120 g).
Padalinkite obuolius į tris lygias dalis. Supilkite vieną stiklinę sauso mišinio ant formos dugno ir ant jo tolygiai paskirstykite vieną dalį tarkuotų obuolių.
Šį sluoksniavimą kartokite tol, kol obuolių sluoksnį padengsite paskutine sauso mišinio dalimi.
Nedideliame puode užvirinkite pieną ir jame ištirpinkite sviestą.
Tolygiai užpilkite ant viso pyrago ir atsargiai šakute persmeikite visą pyragą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes.
Iškeptą pyragą palikite atvėsti maždaug 20 min.
Išimkite iš kepimo formos.
Pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Zebrinis pyragas
Jums reikės:
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 pakuotės vanilinio cukraus
- 1 pakuotės kepimo miltelių
- 1 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės natūralaus jogurto
- 4 kiaušinių
- 2 valg. š. kakavos
- sviesto (kepimo formai patepti)
- miltų (kepimo formai pabarstyti)
Kaip gaminti?
Dubenyje gerai išplakite kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Palaipsniui įmaišykite aliejų ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišykite natūralų jogurtą.
Tešlą padalinkite į dvi dalis. Į vieną tešlos dalį įmaišykite kakavą, o į kitą – šaukštą jogurto.
Į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą sluoksniuokite abi tešlos dalis. Dėkite du šaukštus šviesios tešlos, tuomet – du šaukštus tamsios tešlos, ir t.t.
Tešlą visada dėkite į kepimo formos centrą. Iešmeliu arba šakute sukurkite raštą.
Paruoštą tešlą pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 50 min.
10 minučių iki kepimo pabaigos uždenkite kepimo formą folija, kad pyragas tinkamai iškeptų ir nepridegtų.
Obuolių pyragas su kakava
Jums reikės:
- 2 stiklinių rupių miltų
- 1 stiklinės pusiau rupių miltų
- 2 stiklinių granuliuoto cukraus
- 1 pakuotės kepimo miltelių
- 2 valg. š. kakavos
- 0,5 stiklinės maltų riešutų
- 1 pakuotės vanilinio cukraus
- 1 pakuotės cinamono cukraus
- 1 stiklinės pieno
- 1 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės tarkuotų obuolių
- 3 kiaušinių
Pyrago viršui:
- Uogienės arba džemo (rekomenduoju naudoti naminę uogienę)
- Šokolado drožlių ir 2 valg. š. aliejaus
Kaip gaminti?
Pirmiausia dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Įmaišykite kitus tešlos ingredientus ir išmaišykite vientisą tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą kepimo skardą aukštesniais kraštais.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir įmaišykite aliejų. Kai pyragas atvės, pyrago paviršių aptepkite uogiene ir apliekite šokoladiniu glaistu.
Galite papuošti kokoso drožlėmis.
Ryžių pudingas
Tai – greičiausiai paruošiamas ryžių pudingas, kurio skonis jus tikrai sužavės!
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 2 stiklinių pieno
- 1 stiklinės vandens
- 200 g granuliuoto cukraus
- 2 valg. š. sviesto arba margarino
- 2 stiklinių ryžių
- 0,5 nutarkuotos citrinos žievelės
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- Žiupsnelio druskos
Taip pat reikės:
- Abrikosų uogienės, konservuotų abrikosų ar kitų vaisių
- Sviesto ir maltų džiūvėsėlių
Kaip gaminti?
Vandenį sumaišykite su pienu ir cukrumi. Į šį mišinį suberkite ryžius ir užvirinkite.
Kai ryžiai beveik išvirs, įberkite druskos. Išvirtus ryžius palikite atvėsti.
Kiaušinių trynius išplakite su vaniliniu cukrumi ir sviestu. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų.
Atvėsusius ryžius sumaišykite su trynių mišiniu ir galiausiai įmaišykite kiaušinių baltymų plakinį.
Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sluoksniuokite ryžių mišinį ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Jei norite dėti vaisių, tešlą geriau padalyti į dvi dalis. Pirmiausia į formą pilkite vieną tešlos dalį, tada dėkite vaisius ir supilkite likusią tešlos dalį.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 35 minutes.
Iškeptą pudingą aptepkite uogiene. Pudingo skonis bus tiesiog fantastiškas!
Aguonų pyragas su fantastišku kremu
Tai – labai skanus pyragas, todėl visi šeimos nariai nekantraus, kada jis iškeps!
Jums reikės:
- 1 stiklinės maltų aguonų
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinės cukraus
- 1 arb. š. kepimo miltelių
- 1 stiklinės pieno
- 1 kiaušinio
- 2 valg. š. aliejaus
- 1-1,5 stiklinės konservuotų vyšnių
Kremui:
- 1 pakelio pudingo
- 3 valg. š. cukraus
- 400 ml vyšnių sulčių
Kaip gaminti?
Sudėkite konservuotas vyšnias į kiaurasamtį ir palikite nuvarvėti.
250 ml stikline pamatuokite reikiamą produktų kiekį. Sumaišykite visus sausus ingredientus. Į sausus ingredientus supilkite aliejų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną ir išmaišykite vientisą tešlą.
Tešlą sluoksniuokite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos. Ant tešlos dėkite vyšnias.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug pusvalandį.
Paruoškite kremą. Vyšnių sultis sumaišykite su cukrumi ir pastatykite puodą ant ugnies. Dalį sulčių atidėkite į šalį ir įmaišykite pudingo miltelius. Kai mišinys užvirs, supilkite pudingo mišinį ir virkite, kol mišinys sutirštės.
Palaukite, kol kremas pravės.
Iškepusią tešlą išverskite iš kepimo skardos ir palikite atvėsti. Aštriu peiliu perpjaukite pusiau, užpilkite kremu ir uždenkite kita tešlos puse.
Bent valandą palaikykite šaldytuve ir patiekite.
Greitai paruošiamas jogurtinis pyragas
Šį pyragą paruošite tiesiog akimirksniu!
Jums reikės:
(1 stiklinė = 200 ml)
- 2 stiklinių kvietinių miltų
- 2 stiklinių granuliuoto cukraus
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 2 stiklinių natūralaus jogurto
- 2 arb. š. kepimo sodos
- 2 arb. š. kakavos miltelių
Užpilui:
- 5 arb. š. cukraus
- 10 valg. š. pieno
- 100 g sviesto
- 100 g šokolado
- 1 arb. š. romo (nebūtina)
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir kakavą. Palaipsniui įmaišykite jogurtą, aliejų ir maišykite iki vientisos masės be tešlos gumuliukų. Apvalią kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą. Kepkite 220 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Visus glajui skirtus ingredientus sumaišykite puode ir leiskite ištirpti. Dar karštą pyragą supjaustykite kubeliais. Glajų užpilkite ant dar karšto pyrago. Leiskite sustingti, atvėsinkite ir patiekite.
Puikus obuolių pyragas su manų kruopomis
Jums tikrai patiks nuostabus manų kruopų ir obuolių pyragas su riešutais ir šokoladu!
Jums reikės:
1 stiklinė = 200 ml
Jums reikės:
- 1 stiklinės manų kruopų
- 0,5 stiklinės granuliuoto cukraus
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 0,5 stiklinės pieno
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 3 kiaušinių
- 4 tarkuotų obuolių
- 1 stiklinės maltų riešutų
- 100 g juodojo šokolado
- 3 valg. š. aliejaus
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Pamažu suberkite visus kitus ingredientus ir pačioje pabaigoje į tešlą įmaišykite smulkintus riešutus ir obuolius.
Tešlą sluoksniuokite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 25-30 min.
Iškepusį pyragą apliekite ištirpintu šokoladu, sumaišytu su aliejumi, ir leiskite sustingti.
Sultingas obuolių pyragas
Jei namuose turite 3 obuolius, išbandykite šį desertą: sultingas obuolių pyragas vos už kelis centus!
Jums reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinės pieno
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės maltų riešutų (galite naudoti ir kokosų drožles)
- 3 valg. š. kakavos
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 3 obuolių
Pyrago viršui:
- 1,5 stiklinės pieno
- 0,5 stiklinės cukraus
- 200 g juodojo šokolado
- 100 g margarino arba sviesto
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite pieną, aliejų ir tarkuotus obuolius. Galiausiai supilkite birų mišinį – manų kruopas, kakavą, riešutus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vienalytė masė. Kepimo skardą ištepkite riebalais ir sluoksniuokite ant jos tešlą. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 min.
Pieną sumaišykite su cukrumi, 50 g margarino ir 100 g šokolado. Uždėkite ant liepsnos ir kaitinkite, kol ištirps šokoladas. Gerai išmaišykite ir apliekite pyragą.
Likusį šokoladą sumaišykite su likusiu margarinu ir sluoksniuokite ant atvėsusio pyrago. Kelias valandas palaikykite šaldytuve ir patiekite.
Manų kruopų pyragas
Šį pyragą taip pat galite paskaninti mėgstamais vaisiais. Jums tikrai patiks šio pyrago skonis!
Jums reikės:
- 1 stiklinės manų kruopų
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinės grietinės
- 0,5-0,75 stiklinės granuliuoto cukraus
- 2 kiaušinių
- 120 g minkšto sviesto
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1 arb. š. acto
- Žiupsnelio druskos
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų. Supilkite grietinę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite.
Dubenyje sumaišykite manų kruopas su miltais ir palaipsniui įmaišykite į kiaušinių masę. Galiausiai įberkite druskos ir įpilkite acto, sumaišyto su soda. Išmaišykite.
Tešlą sluoksniuokite į riebalais išteptą ir manų kruopomis pabarstytą kepimo formą. Išlyginkite. Taip pat ant tešlos viršaus galima įdėti vaisių, riešutų, razinų, ir t.t.
Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių.
Palaukite, kol atvės, ir patiekite.
Aguonų pyragas
Aguonos yra labai sveikas maistas, kuriame gausu kalcio. Be to, aguonos yra labai skanios ir puikiai dera su įvairiais kepiniais.
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 125 g sviesto
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 stiklinės maltų aguonų
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 valg. š. kepimo miltelių
- Maltų graikinių riešutų (pagal skonį)
Kaip gaminti?
Į puodą supilkite vandenį (arba pieną) ir suberkite aguonas. Perkelkite ant ugnies ir virkite maždaug 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite 20 minučių atvėsti. Nusausinkite aguonas.
Atskirame dubenyje išplakite kiaušinių trynius su cukrumi ir sviestu. Atvėsusias aguonas ir miltus pamažu sumaišykite su kepimo milteliais. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu cukraus. Atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Tešlą sluoksniuokite į apvalią kepimo formą, kurią ištepkite sviestu. Viršų galima pabarstyti riešutais.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min.
Plaktos grietinėlės pyragas su mėlynėmis
Išbandykite šį nuostabų pyragą su mėlynėmis!
Jums reikės:
- 3 stiklinių pusiau rupių miltų
- 4 kiaušinių
- 1 stiklinės plaktos grietinėlės
- 2 stiklinės cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 250 g nuplautų mėlynių
1 stiklinė = 250 ml
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, palaipsniui supilkite grietinėlę ir visą masę gerai išplakite. Galiausiai nuolat maišydami palaipsniui suberkite birius ingredientus ir išmaišykite vientisą tešlą.
Tešlą sluoksniuokite ant 30 x 40 cm kepimo skardos, kurią ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Ant tešlos viršaus išdėliokite mėlynes.
Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.
Užtruksite tik 5 minutes: išbandykite šį nuostabų paprastą pyragą
Puikus skonis ir stebėtinai paprastas paruošimas. Pasilepinkite puikiu desertu, kurį paruošite tikrai greitai – vos per 5 minutes. Tuomet tiesiog pašaukite į orkaitę, ir netrukus galėsite mėgautis skaniu bei kvapniu desertu.
Jums reikės:
- 1 stiklinės cukraus
- 1 stiklinės augalinio aliejaus
- 2 stiklinių natūralaus jogurto
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 2 stiklinių maltų aguonų
- 4 kiaušinių trynių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
Užpilui:
- 150 g juodojo šokolado
- 2 valg. š. sviesto
Pastaba: 1 stiklinė = 250 ml
Kaip gaminti?
Paruošti šį pyragą yra tikrai labai paprasta. Dubenyje gerai išmaišykite visus ingredientus. Išmaišykite vienalytę tešlą.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių (ar tešla iškepusi, galima patikrinti mediniu dantų krapštuku).
Paruoštą pyragą palikite atvėsti. Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu ir aptepkite pyragą glajumi.
Išsaugokite kiaušinių baltymus kitam skaniam desertui.
Vyšnių-aguonų pyragas
Šį pyragą paruošite vos per kelias minutes. Jei jums patinka aguonų tešlos ir sultingų vaisių derinys, šis desertas – kaip tik jums.
Jums reikės:
- 2 stiklinių maltų aguonų
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 2 stiklinių konservuotų vyšnių
- 1 stiklinės pieno
- 100 ml vyšnių sulčių
- 2 kiaušinių
- 10 valg. š. lydyto sviesto
- 1 pakelio kepimo miltelių
Kaip gaminti?
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Į mišinį lėtai įmaišykite miltus su kepimo milteliais, pieną, sviestą ir vyšnių sultis. Galiausiai į mišinį suberkite aguonas ir vyšnias.
Paruoškite kepimo popieriumi išklotą skardą (arba patepkite riebalais ir pabarstykite miltais).
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje 30 minučių.
Palikite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra.
Greitai paruošiamas pyragas be kiaušinių
Ieškote greitai paruošiamo pyrago recepto? Tiesiog privalote išbandyti šį desertą.
Jums reikės:
1 stiklinė = 200 ml
- 1 stiklinės aliejaus
- 2 stiklinių vandens
- 2 stiklinių cukraus
- 4 stiklinių kvietinių miltų
- 20 g kepimo miltelių
- 6 valg. š. kakavos
- 1 arb. š. romo ekstrakto
- 400 g slyvų uogienės
- 1 arb. š. malto cinamono
Pabarstymui:
- Maltų graikinių riešutų
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su kakava, cukrumi, kepimo milteliais ir cinamonu.
Kitame dubenyje sumaišykite aliejų, vandenį, romo ekstraktą ir uogienę. Sumaišykite šlapius ingredientus su sausais ir išmaišykite vientisą tešlą. Tešlą sluoksniuokite ant kepimo popieriumi išklotos arba riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes (kepimo laikas priklauso nuo orkaitės).
Supjaustykite kubeliais ir pabarstykite maltais riešutais.
Pyragas su braškėmis
Šis receptas jums tikrai patiks braškių sezono metu. Jei šiuo metu jūsų virtuvėje yra šviežių braškių, turime puikų patarimą, kaip jas panaudoti. Pasigaminkite skanų braškinį pyragą, kurį paruošti bus tikrai labai paprasta!
Jums reikės:
1 stiklinė = 250 ml
- 2 kiaušinių
- 0,5 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
- 2,5 stiklinės pusiau rupių miltų
- 0,5 pakuotės kepimo miltelių
- 1 stiklinės pieno
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 300 g šviežių braškių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
Kaip gaminti?
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, palaipsniui supilkite aliejų ir pieną, suberkite vanilinį cukrų. Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykite tešlą, kurią sluoksniuokite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos. Ant tešlos viršaus sudėkite supjaustytas braškes. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių.
Pyragas su citrinų įdaru
Tai – gaivus pyragas su nuostabiu citrinos aromatu. Paruošti šį pyragą yra labai paprasta, todėl jį galės iškepti ir pradedantieji.
Jums reikės:
- 1 stiklinės (maždaug 250 g) sviesto (šalto)
- 0,5 stiklinės granuliuoto cukraus
- 2 stiklinių universalių miltų
Citrinų įdarui:
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 0,25 stiklinės kvietinių miltų
- 4 kiaušinių
- 2 citrinų (reikės ir žievelės, ir sulčių)
Kaip gaminti?
23 x 33 cm kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Sviestą supjaustykite kubeliais ir išplakite su cukrumi iki tirštos masės. Palaipsniui įmaišykite miltus ir išmaišykite vienalytę tešlą.
Tešlą iškočiokite į ploną lakštą ir padėkite ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 20 minučių.
Kol tešla kepa, paruoškite citrininį kremą. Kiaušinius išplakite vandens vonelėje su cukrumi. Kai mišinys įgaus putojančią konsistenciją, palaipsniui įmaišykite citrinos sultis, tarkuotą citrinos žievelę ir miltus. Sumaišytą glotnią masę išimkite iš vandens vonelės ir palikite pastovėti 7-10 minučių.
Šiuo mišiniu aptepkite iškeptą tešlą ir vėl pašaukite į orkaitę. Kepkite dar 20-25 min.
Iškepusį pyragą galima pabarstyti cukraus pudra.
Per 5 minutes paruošiamas aguonų pyragas
Išbandykite šį nuostabų receptą: nereikės jokių ypatingų pastangų, ir netrukus galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu!
Jums reikės:
- 3 stiklinių kvietinių miltų
- 1,5 stiklinių granuliuoto cukraus
- 1 pakelio kepimo miltelių
- 1 pakelio vanilinio cukraus
- 1 kiaušinio
- 0,75-1 stiklinės aliejaus
- 2 stiklinių pieno
- 1,5 stiklinės maltų aguonų
- 2 valg. š. marmelado
Pyrago viršui:
- 100 g juodojo šokolado
- 30 g sviesto
Kaip gaminti?
Dubenyje sumaišykite visus tešlos ingredientus ir minkykite vientisą tešlą. Paruoštą masę supilkite ant kepimo popieriumi išklotos arba riebalais išteptos kepimo skardos.
Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 170 laipsnių temperatūroje maždaug 20 min. Mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar tešla iškepusi.
Palaukite, kol aguonų pyragas pravės. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje su sviestu ir apliekite paruoštą pyragą. Palaukite, kol sustings, ir galite patiekti.
Šokoladinis pyragas
Šį nuostabaus skonio desertą paruošite greičiau nei per 10 minučių!
Jums reikės:
- 1 stiklinės granuliuoto cukraus
- 1 stiklinės kvietinių miltų
- 1 stiklinės pieno
- 0,5 stiklinės augalinio aliejaus
- 2 kiaušinių
- 4-5 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių
- 1 valg. š kepimo miltelių
- 0,5 arb. š. vanilės kvapiosios medžiagos
- Saujos smulkintų graikinių riešutų
Kaip gaminti?
Dubenyje išplakite cukrų su pienu, kakava ir aliejumi. Gautą mišinį padalinkite į dvi dalis (vieną mažesnę, kitą didesnę). Vieną (mažesnę) dalį atidėkite į šalį, o į kitą (didesnę) pusę įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, riešutus, įdėkite vanilės kvapiosios medžiagos. Išmaišykite vienalytę tešlą.
Paruoštą tešlą sluoksniuokite ant nedidelės, riebalais išteptos kepimo skardos. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 175 laipsnių temperatūroje maždaug 30 minučių (mediniu dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs). Išimkite pyragą iš orkaitės ir po kelių minučių ant viršaus supilkite likusį šokoladinį mišinį. Leiskite atvėsti ir patiekite.
Minkštas kefyro tešlos pyragas
Jums reikės:
- 1 stiklinės kefyro
- 2 stiklinių pusiau rupių miltų
- 0,5 stiklinės aliejaus
- 2 kiaušinių
- 1 pakelio kepimo miltelių
- Vyšnių
Kaip gaminti?
Paruoškite 25 x 35 cm kepimo skardą ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, palaipsniui sudėkite kitus ingredientus ir išmaišykite vienalytę tešlą. Tešlą sluoksniuokite ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos kepimo skardos. Sudėkite vyšnias ant tešlos viršaus ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
Kepkite maždaug 25 minutes arba tol, kol pyrago paviršius taps auksinis.