Šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Tai – lengvai paruošiamas pyragas, kuris atrodo labai gražiai, o jo skonis yra puikus.
Išbandžiau šį receptą praeitą savaitę, ir nuo to laiko šį pyragą kepiau net tris kartus. Šiuo puikiu receptu noriu pasidalinti ir su jumis.
Jums tikrai patiks šis receptas!
Jums reikės:
- 4 kiaušinių
- 200 g granuliuoto cukraus
- 250 g sviesto
- 1 pakelio plaktos grietinėlės
- 1 pakuotės kepimo miltelių
- 300 g pusiau rupių miltų
Taip pat reikės:
- uogienės
- raudonų maistinių dažų
- 350 ml vandens
- aviečių sirupo
- romo arba romo aromato
Užpilui:
- 100 g cukraus pudros
- 1 valg. š. karšto vandens
- 1 valg. š. citrinos sulčių
Kaip gaminti?
Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.
Įpilkite lydyto sviesto ir įdėkite grietinėlės.
Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Padalinkite į 2 dalis, antrą dalį nudažykite maistiniais dažais.
Išklokite skardą kepimo popieriumi ir ištepkite balta tešla.
Ant baltos tešlos sluoksniuokite rausvą tešlą, gražiai išlyginkite.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos.
Iškepusią tešlą užpilkite punšu (vanduo + sirupas + romas arba romo aromatas).
Paviršių padenkite glajumi, pabarstykite šokoladu.
Perpjaukite per pusę ir pertepkite uogiene.
Sumaišykite 100 g cukraus pudros, 1 šaukštą karšto vandens, 1 šaukštą citrinos sulčių.
Paruoškite vientisą glajų, kurį užpilkite ant pyrago ir leiskite sustingti.
Šis glaistas bus baltas, bet galite pabandyti įmaišyti pasirinktų maistinių dažų.
Skanaus!