Šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Tai – lengvai paruošiamas pyragas, kuris atrodo labai gražiai, o jo skonis yra puikus.

REKLAMA

Išbandžiau šį receptą praeitą savaitę, ir nuo to laiko šį pyragą kepiau net tris kartus. Šiuo puikiu receptu noriu pasidalinti ir su jumis.

Jums tikrai patiks šis receptas!

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 250 g sviesto
  • 1 pakelio plaktos grietinėlės
  • 1 pakuotės kepimo miltelių
  • 300 g pusiau rupių miltų

Taip pat reikės:

REKLAMA
  • uogienės
  • raudonų maistinių dažų
  • 350 ml vandens
  • aviečių sirupo
  • romo arba romo aromato

Užpilui:

  • 100 g cukraus pudros
  • 1 valg. š. karšto vandens
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Kaip gaminti?

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų.

REKLAMA

Įpilkite lydyto sviesto ir įdėkite grietinėlės.

Galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

REKLAMA

Padalinkite į 2 dalis, antrą dalį nudažykite maistiniais dažais.

REKLAMA

Išklokite skardą kepimo popieriumi ir ištepkite balta tešla.

Ant baltos tešlos sluoksniuokite rausvą tešlą, gražiai išlyginkite.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Iškepusią tešlą užpilkite punšu (vanduo + sirupas + romas arba romo aromatas).

Paviršių padenkite glajumi, pabarstykite šokoladu.

REKLAMA

Perpjaukite per pusę ir pertepkite uogiene.

Sumaišykite 100 g cukraus pudros, 1 šaukštą karšto vandens, 1 šaukštą citrinos sulčių.

REKLAMA

Paruoškite vientisą glajų, kurį užpilkite ant pyrago ir leiskite sustingti.

REKLAMA

Šis glaistas bus baltas, bet galite pabandyti įmaišyti pasirinktų maistinių dažų.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].