Tai – puikus pyragas pagal senovinį receptą.

REKLAMA

Kartą pabandę šį receptą, šį pyragą norėsite kepti reguliariai.

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 700 g kvietinių miltų
  • 200 g margarino
  • 150 g sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 20 g mielių
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 200 ml šalto vandens

Obuolių įdarui:

REKLAMA
  • 1 kg tarkuotų obuolių
  • 250 g kristalinio cukraus
  • malto cinamono
  • nutarkuotos pusės citrinos žievelės
  • citrinos sulčių
  • 80 g džiūvėsėlių

Aguonų įdarui:

  • 250 g maltų aguonų
  • 200 g kristalinio cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • nutarkuotos pusės citrinos žievelės
  • 200 ml vandens

Kaip gaminti?

REKLAMA

Margariną ir sviestą sutrupinkite su miltais ir mielėmis.

REKLAMA

Sudėkite likusius ingredientus.

Išmaišykite, suvyniokite į maistinę plėvelę.

REKLAMA

1 valandą palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Paruoškite obuolių įdarą:

Sumaišykite visus ingredientus ir atidėkite į šalį.

REKLAMA

Paruoškite aguonų įdarą:

Aguonas sumaišykite su cukrumi, užpilkite vandeniu ir užvirinkite.

REKLAMA

Įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite citrinos žievelės.

REKLAMA

Padalinkite tešlą į tris lygias dalis.

Pirmą tešlos dalį dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Subadykite šakute ir dėkite obuolių įdarą.

REKLAMA

Ant viršaus dėkite antrą tešlos dalį ir vėl subadykite šakute, užtepkite aguonų įdarą ir dėkite paskutinę tešlos dalį.

Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu.

REKLAMA

Kepkite 180°C  temperatūroje maždaug 30-35 min.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].