Paruoškite plonus ir neįtikėtinai minkštus blynus, kurie tiesiog tirpsta burnoje.

REKLAMA

Blynus galite patiekti su bet kokiais priedais, tačiau aš dažniausiai ruošiu su namine uogiene.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • 230 ml pieno
  • 220 ml gazuoto mineralinio vandens
  • 50 ml augalinio aliejaus
  • žiupsnelio druskos
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 200 g kvietinių miltų

Įdarui (pasirinktinai):

  • abrikosų džemo
  • slyvų uogienės
  • plaktos grietinėlės
  • šokolado
  • šviežių vaisių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, išplakite šluotele.

Supilkite pieną. Įpilkite gazuoto vandens.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite šluotele ir įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Dar kartą gerai išmaišykite šluotele.

Pasūdykite ir suberkite vanilinį cukrų.

REKLAMA

Į mišinį supilkite miltus ir išmaišykite.

REKLAMA

Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite pastovėti 30 minučių.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų.

REKLAMA

Samčiu pilkite tešlą.

REKLAMA

Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos (maždaug 1 minutę).

Iškepusius blynus uždenkite folija, kad neišdžiūtų.

REKLAMA

Blynus aptepkite uogiene.

REKLAMA

Aš pakaitomis tepu slyvų uogienę ir abrikosų džemą.

Galite patiekti.

REKLAMA

Dar vienas blynų su mineraliniu vandeniu receptas

REKLAMA

Blynų su mineraliniu vandeniu receptas yra labai paprastas, o iškepti blynai yra labai minkšti ir ploni. Būtinai išbandykite: paruošti šiuos blynus yra tikrai labai paprasta.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų
  • 2 stiklinių (500 ml) gazuoto mineralinio vandens
  • žiupsnelio druskos
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1/4 arb. š. sodos
  • 3 valg. š. aliejaus

Kaip gaminti?

Paruoškite reikiamus ingredientus.

REKLAMA

Sumaišykite miltus, cukrų, sodą, druską, ir 1 stiklinę gazuoto vandens. Išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

REKLAMA

Supilkite likusį mineralinį vandenį ir vėl išmaišykite.

Galiausiai įmaišykite du šaukštus aliejaus.

REKLAMA

Išmaišykite vienalytę tešlą.

Kaip matote, tešla yra skystesnė nei klasikinė.

REKLAMA

Keptuvę patepkite trupučiu aliejaus.

Į keptuvę įpilkite šiek tiek tešlos, paskirstykite ją per visą keptuvės paviršių ir kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.

REKLAMA

Štai ir viskas: blynai jau paruošti.

Skanaus!

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].