Privatumo politika

MB Granaus grupė

Įm.k. 305077555, Europos pr. 122, LT-46351Kaunas

PRIVATUMO POLITIKA

MB GRANAUS GRUPĖ, juridinio asmens kodas 305077555, registracijos adresas Europos pr.122, Kaunas,informuoja, jog įsipareigoja užtikrinti Jūsų asmens duomenų saugumą ir Jūsų teisių apsaugą Jums naudojantis portalu www.zinoti.lt  bei jame esančiu turiniu.

Tvarkydama asmens duomenis, MB GRANAUS GRUPĖ (toliaus – mes), vadovaujasi Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymu ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais asmens duomenų ir privatumo teisinę apsaugą.

Ši privatumo politika, slapukų naudojimo tvarka ir taisyklės (toliau – Privatumo politika ) jums nustato www.zinoti.lt portalo lankytojų duomenų tvarkymo praktiką. Ji gali būti keičiama ir tobulinama pasikeitus galiojantiems teisės aktams, tobulinant programinės įrangos funkcionalumus ar atsiradus nenumatytoms aplinkybėms. Apie visus pakeitimus bus pranešama www.zinoti.lt portale.

Naudodamiesi www.zinoti.lt portalu, jūs pateikiate savo asmens duomenis bei papildomus sutikimus, kai to aiškiai reikia pagal šią Privatumo politiką, tuo pačiu Jūs mums suteikiate teisę rinkti, valdyti, tvarkyti ir saugoti Jūsų duomenis tokia apimtimi ir tokiais tikslais, kaip numatyta šioje Privatumo politikoje.

Naudodamiesi www.zinoti.lt portalu, Jūs tuo pačiu perskaitote ir sutinkate su šia Privatumo politika ir joje nurodytais Jūsų asmens duomenų tvarkymo tikslais, būdais bei tvarka. Nesutikdami Privatumo politika, Jūs neturite teisės naudotis portalu www.zinoti.lt.

Ši Privatumo politika netaikoma www.zinoti.lt portale pateikiamoms nuorodoms į kitus, trečiųjų šalių tinklalapius, todėl rekomenduojame atskirai pasidomėti šių tinklalapių privatumo politika ar taisyklėmis.

Šioje Privatumo politikoje Jūs rasite informaciją apie tai:

  • kokius asmens duomenis tvarko MB GRANAUS GRUPĖ portale www.zinoti.lt
  • kokie yra asmens duomenų tvarkymo tikslai;
  • kiek laiko MB GRANAUS GRUPĖ saugos Jūsų asmens duomenis portale www.zinoti.lt;
  • ar Jūsų asmens duomenys bus perduodama kitiems asmenims;
  • kada ir kaip MB GRANAUS GRUPĖ gali tvarkyti nepilnamečių asmens duomenis portale www.zinoti.lt;
  • kokius slapukus renka, naudoja ir saugo MB GRANAUS GRUPĖ portale www.zinoti.lt;
  • kokias teises Jūs turite ir kaip jas galite įgyvendinti.

MB GRANAUS GRUPĖ portale www.zinoti.lt tvarkomi asmens duomenys

Asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis vartotojo pateiktu sutikimu.  MB GRANAUS GRUPĖ  portale www.zinoti.lt tvarko asmens duomenis, kuriuos Jūs patys pateikiate registruodamiesi : vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, vartotojo prisijungimo vardas.

Jei naudodamiesi mūsų portalu pasirenkate prisijungimą prie savo paskyros per socialinius portalus, tokius kaip „Facebook“ ar „Google“, jūs suteikiate

„Facebook“ ar „Google“ leidimą, pasidalinti Jūsų paskyros informacija su mumis – taigi, gautų duomenų šaltinis yra atitinkamai „Facebook“ ar „Google“. MB GRANAUS GRUPĖ tvarko Jūsų „Facebook“ ar „Google“ gautus paskyros  duomenis:  vardas,  pavardė, elektroninio pašto adresas.

Asmens duomenų tvarkymo tikslai

MB GRANAUS GRUPĖ tvarko jūsų asmens duomenis www.zinoti.lt portale tam, kad:

  • Jums būtų patogu naudotis mūsų portalu ir jo veikimas atitiktų Jūsų poreikius;
  • būtų užtikrintas sklandus portalo administravimas;
  • laiku ir tinkamai būtų pateikti atsakymai į Jūsų užklausas, prašymus;
  • Galėtumėte portale www.zinoti.lt rašyti komentarus;
  • MB GRANAUS GRUPĖ galėtų vykdyti statistinę ir kitą analizę, kad galėtų nuolat tobulinti portalo www.zinoti.lt turinį ir jame teikiamas paslaugas;
  • MB GRANAUS GRUPĖ portale www.zinoti.lt galėtų pasiūlyti naujienlaiškio prenumeratą.

Saugojimo terminas

Jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau, negu tai būtina šioje Privatumo politikoje nurodytiems tikslams.

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi asmens duomenys bus saugomi ne ilgiau kaip 2 metus. Ilgiau Jūsų asmens duomenys gali būti saugoma tik šiais atvejais:

  • kai esama pagrįstų įtarimų dėl neteisėtos veikos, dėl kurios yra atliekamas tyrimas
  • kai Jūsų asmens duomenys būtini tam, kad būtų tinkamai išspręstas ginčas ar skundas;
  • jeigu mes esame gavę skundų, susijusių su klientu, ar jeigu mes esame pastebėję atitinkamo kliento padarytus pažeidimus;
  • esant kitokiam specialiam teisės aktuose numatytiems

Šie asmens duomenys sunaikinami nedelsiant gavus teisėtus teisėsaugos ar kitų įgaliotų institucijų nurodymus.

Asmens duomenų perdavimas

Jūsų pateikti asmens duomenys jokiu būdu nebus perduodami trečiosioms šalims, išskyrus jei tai būtų būtina mūsų paslaugoms teikti, ir įstatymų numatytus atvejus, kai tai pateikti būtina (pvz., teisėsaugos institucijoms, teismui).

Duomenys trečiajai šaliai gali būti perduoti esant išankstiniam Jūsų sutikimui.

Naujienlaiškių prenumerata

www.zinoti.lt portalo naujienlaiškis yra siunčiamas vartotojams kurie aktyviais veiksmais išreiškė

sutikimą dėl naujienlaiškio siuntimo.

Naujienlaiškio prenumeratos galite atsisakyti, paspaudę kiekvieno naujienlaiškio pabaigoje

esančią nuorodą „Atsisakykite naujienlaiškio“.

Nepilnamečių asmens duomenų tvarkymas

Į www.zinoti.lt portalą gali būti dedamas turinys kuris gali būti rodomas tik asmenims, sulaukusiems tam tikro amžiaus.

Tvarkant nepilnamečio asmens duomenis sutikimo pagrindu informacinės visuomenės

paslaugų siūlymui, toks duomenų tvarkymas yra teisėtas, jei nepilnametis yra sulaukęs bent

14 metų. Jeigu tokiam nepilnamečiui nėra 14 metų, toks tvarkymas yra teisėtas tik tokiu

atveju, jei sutikimą davė arba tvarkyti duomenis leido nepilnamečio tėvai arba globėjai,

todėl:

– jeigu Jūs esate jaunesnis nei 14 metų, naudotis mūsų portale esančiomis

paslaugomis ir turiniu galite tik tuo atveju, jei Jūsų tėvai (globėjai) dėl to yra davę

sutikimą MB GRANAUS GRUPĖ.

Slapukai

Portale www.zinoti.lt  mes naudojame slapukus (angl. cookies) tik gavę

išankstinį vartotojo sutikimą, išskyrus būtinuosius slapukus, siekdami kiek įmanoma labiau

personalizuoti Jūsų lankomo www.zinoti.lt portalo veikimą. Slapukais

siekiame:

– išvengti pakartotinės registracijos ir anketų pildymo nuolatiniams portalo lankytojams;

– atpažinti sugrįžtančius portalo lankytojus;

– analizuoti Jūsų įpročius, kad portalo veikimas būtų patogus, efektyvus ir

atitiktų Jūsų poreikius bei lūkesčius.

Kas yra slapukai ?

Slapukai yra nedideli tekstiniai failai, kuriuos Jūsų interneto naršyklė įdiegia Jūsų

kompiuteryje, planšetėje arba išmaniajame įrenginyje. Jie leidžia portalui išsaugoti tokius

duomenis, kaip įrenginio IP adresas, naršyklės tipas, demografinius duomenis (amžiaus grupė,

lytis), duomenis apie tai, kaip Jūs naudojatės portalu (kokius puslapius vartote, kokiu turiniu

domitės).Slapukai mūsų portalui suteikia „atmintį“ – kiekvieno apsilankymo metu Jūs esate

atpažįstamas kaip nuolatinis portalo lankytojas.

Kaip slapukai naudojami www.zinoti.lt portale?

Apsilankius mūsų portale, gali būti sukurti tokio tipo slapukai:

Būtinieji slapukai – slapukai, naudojami vykdant tokias užklausas kaip prisijungimas

prie vartotojo paskyros.

Naujienlaiškio prenumeratos slapukai – slapukai, kurie mums pasako, kokių kategorijų turinį skaitote, taip galime atrinkti jums aktualias naujienas, siųsdami jas el. paštu.

mailsubscriber_interests; – galioja dvejus metus.

„Facebook Pixel“ žymėjimo ir elgsenos slapukai

_fbp; _fbc; – galioja 90 dienų;

„Google Analytics“ žymėjimo ir elgsenos slapukai – slapukai, kurie mums pasako, ar

Jūs esate lankęsis www.zinoti.lt portale, ar turite išsaugoję ankstesnių

apsilankymų slapukus. Šie slapukai leidžia nustatyti unikalių www.zinoti.lt

portalo lankytojų skaičių ir jų apsilankymo dažnumą. Šie slapukai mums padeda rinkti ir

sisteminti statistinę informaciją;

_autuvc; _atuvs; _gat; – galioja momentaliai;

_utma; _ga; _gfp_64b; _atuvc – galioja dvejus metus;

_utmz – galioja 6 mėnesius;

_gid – galioja vieną dieną.

Trečiųjų šalių reklaminiai slapukai – daug skelbimų, kuriuos matote www.zinoti.lt portale, yra pateikti kitų ūkio subjektų. Kai kurie šie subjektai patys

naudoja anoniminius slapukus turėdami tikslą žinoti, kiek žmonių matė konkretų skelbimą

arba kiek žmonių matė jį daugiau negu vieną kartą. Tokius slapukus kuriančios bendrovės

taiko savo parengtas politikas ir mes neturime jokios įtakos tokių slapukų kūrimui ar

saugojimui. Mes Jums rekomenduojame atskirai pasidomėti tų bendrovių privatumo ar

slapukų politika, kuri paprastai būna paskelbta jų interneto tinklalapyje.

Kiti trečiųjų šalių slapukai – kai kuriuose mūsų portalo puslapiuose kiti subjektai taip

pat gali naudoti savo pačių anoniminius slapukus, skirtus tam, kad jų sukurtos programos ar

programėlės būtų pritaikytos Jūsų poreikiams. Dėl slapukų veikimo specifikos mūsų portalas

neturi prieigos prie šių slapukų, lygiai kaip ir kiti subjektai neturi prieigos prie mūsų

nustatomų slapukų.

Kaip išjungti slapukus ir nebesutikti su jų rinkimu ?

Daugelis interneto naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Bet

kuriuo Jums patogiu metu slapukus galite išjungti ir tokiu būdu nebesutikti, kad mūsų

portalas juos rinktų, tačiau taip padarius bus sumažintas portalo funkcionalumas, todėl jis gali

neveikti taip, kaip dera, ir kaip veikė iki tokio atsisakymo.

Visos šiuolaikinės interneto naršyklės leidžia keisti slapukų nustatymus. Paprastai šiuos

nustatymus galite rasti savo naršyklės parinkčių arba pasirinkimų (angl. Settings, Internet

Options ir pan.) meniu:

Slapukų nustatymai Internet Explorer

Slapukų nustatymai Firefox

Slapukų nustatymai Chrome

Slapukų nustatymai Safari web ir iOS.

Kad suprastumėte šiuos nustatymus, Jums gali padėti pateiktos nuorodos, arba galite

pasinaudoti savo naršyklės pagalbos (angl. Help) pasirinkimu.

Jūsų teisės

Vadovaujantis asmens duomenų apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais, Jūs turite šias

teises:

– sužinoti (būti informuotu), kokius Jūsų asmens duomenis tvarko MB GRANAUS GRUPĖ portale www.zinoti.lt;

– susipažinti su savo asmens duomenimis, kuriuos mes tvarkome;

– reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius savo asmens duomenis;

– reikalauti ištrinti visus apie Jus sukauptus duomenis, kai jie daugiau

nereikalingi tikslams, kuriems buvo surinkti;

– reikalauti sunaikinti asmens duomenis, jei jie tvarkomi neteisėtai;

– reikalauti apriboti duomenų tvarkymą, jei tai atitinka įstatymu apibrėžtus

kriterijus;

– nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu;

– atšaukti duotą sutikimą tiesioginei rinkodarai ar slapukams.Gavę tokį Jūsų prašymą ar nurodymą, mes ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių

dienų pateiksime atsakymą apie atliktus prašyme nurodytus veiksmus ar motyvuotai

atsisakysime juos atlikti.

Jums pateikus prašymą, susijusį su aukščiau nurodytų teisių įgyvendinimu, mums gali būti

reikalinga nustatyti Jūsų asmens tapatybę dėl ko mes galime paprašyti Jūsų pateikti papildomų

duomenų ar dokumentų. Visi šie papildomi duomenys bus naudojami išimtinai tik Jūsų

tapatybės nustatymo tikslais ir tai padarius bus nedelsiant saugiai mūsų ištrinti.

Jūsų prašymas, klausimas ar nurodymas MB GRANAUS GRUPĖ turi būti pateikiamas

vienu iš šių būdų:

– registruotu paštu siunčiant adresu Europos pr. 122, LT-46351Kaunas

– elektroniniu paštu adresu [email protected]

Gindami savo pažeistas teises, susijusias su asmens duomenų teisine apsauga, Jūs turite teisę

pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai (www.ada.lt).