Štrudelis tinginiams: pyragas tiesiog iš nieko

Šis pyrago receptas yra visiškai paprastas, o jo kepimo procesas tiesiog negali nepavykti. Tereikia paruošti tešlą, iškloti skardą kepimo popieriumi ir laukti, kol įvyks tikras kulinarinis stebuklas.

REKLAMA

pyragas

Tešlai reikės:

REKLAMA

3 puodelių miltų

1 puodelio manų kruopų

REKLAMA

Žiupsnelio vanilinio cukraus

Žiupsnelio kepimo miltelių

REKLAMA

125 ml aliejaus

Įdarui reikės:

REKLAMA

3 varškės sūrelių

1 kiaušinio

REKLAMA

1 valgomojo šaukšto cukraus

Žiupsnelio vanilinio cukraus

REKLAMA

500 ml pieno

Taip pat galite įdėti džiovintų vaisių ar razinų.

REKLAMA

razinos

Gaminimas:

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite visus tešlai reikalingus ingredientus, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, supilkite tešlą.

REKLAMA

Sumaišykite visus įdaro ingredientus: varškę, pieną, cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Mišinio konsistencija turi būti panaši į jogurto. Gautą masę supilkite ant kepimo inde esančios tešlos. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 30–40 minučių.

Pats skaniausias tortas su bananais. Pirštus apsilaižysite!

REKLAMA

Šis desertas yra neįtikėtinai lengvas ir purus. Šokoladinis pyragas su bananais patiks visiems, kurie jį paragaus. O ir pagaminti jį yra ne taip sunku, todėl galėsite dažnai pradžiuginti savo šeimą ar svečius.

REKLAMA

Sudėtis

Pagrindui:

3 kiaušiniai

REKLAMA

140 g kvietinių miltų

140 g cukraus

REKLAMA

3 šaukštai pieno

1 šaukštas kakavos

REKLAMA

pusė šaukštelio kepimo miltelių

1 šaukštas brendžio

REKLAMA

Įdarui:

350 g varškės

250 g grietinėlės

REKLAMA

5 bananai

15 g želatinos

REKLAMA

80 ml vandens

3 šaukštai cukraus

REKLAMA

Gaminimas:

Visų pirma, pagaminkite šokoladinį tortą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Suberkite miltus į atskirą indą ir išmaišykite su kakava ir kepimo milteliais.

Atskirkite baltymus nuo trynių. Šiuos išplakite su cukrumi, kol masė taps vientisa. Po to užpilkite šiltu pienu, nenutraukdami plakimo proceso.

REKLAMA

Tada čia supilkite miltų ir kakavos mišinį.

REKLAMA

Baltymus išplakite atskirame inde tol, kol pasirodys putos. Gautą masę supilkite į trynių ir miltų mišinį.

REKLAMA

Atsargiai maišykite sukamaisiais judesiais. Taip gausite skystą tešlą, pripildytą oro burbuliukų.

Paimkite nuimamą formą ir padenkite kepimo popieriumi. Sienelių sutepti nereikia. Supilkite tešlą ir pašaukite 35 min. į orkaitę.

REKLAMA

Patikrinkite dantų krapštuku, ar iškepęs. Praėjus kepimo laikui, gausite tortą ir leiskite jam atvėsti 1,5-2 val.

REKLAMA

Toliau gaminkite įdarą. Užpilkite želatiną vandeniu ir duokite šiek tiek laiko pamirkti. Tada pašildykite vandens vonioje, kol visiškai ištirps.

REKLAMA

Varškę, grietinėlę, cukrų ir vieną bananą, supjaustytą į gabalėlius, sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.

Maksimaliu greičiu plakite kremą atskirame inde, kad atsirastų burbuliukų. Tada supilkite  želatinos mišinį ir toliau plakite.

REKLAMA

Turėtumėte gauti pakankamai skysto mišinio. Padėkite jį į šaldytuvą vienai valandai.

REKLAMA

Kai atvės pagrindas, išimkite jį iš formos ir padėkite ant lėkštės. Su šaukšteliu išskobkite vidurį, palikdami 7-10 mm storio dugną ir šonus.

Sumaišykite konjaką su vienu arbatiniu šaukšteliu vandens ir apšlakstykite biskvitą.

REKLAMA

Nulupkite likusius bananus, supjaustykite ir sudėkite juos į pagrindo įdubą. Ant viršaus uždėkite varškės įdarą, kad susidarytų kupolas.

Apibarstykite biskvitu, kuris liko, išskobus pagrindą. Rankomis šiek tiek paspauskite drėgną įdarą, įsitikindami, kad kupolas būtų visose pusėse. Atidėkite tortą į šaldytuvą keletui valandų, o geriausia palikite per naktį.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].