Šią česnakinę sriubą ruoškite tada, kai tik pasirodo pirmieji ligos požymiai.

REKLAMA

Tai – mano močiutės receptas, kurį saugau iki šių dienų.

Sriuba yra greitai paruošiama ir labai skani.

REKLAMA

Jei nemėgstate česnako aitrumo, jo galite dėti mažiau.

Šią sriubą patiekiu su duona ir sūriu.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 valg. š. sviesto arba taukų
  • 1,5 česnako galvutės + kelių skiltelių virimo pabaigoje
  • 5-6 vidutinio dydžio bulvių
  • 1l sultinio
  • 2 valg. š. aliejaus
  • Lauro lapo
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.

Nulupkite česnaką.

REKLAMA

Puode ant ugnies ištirpinkite sviestą, sudėkite bulves.

REKLAMA

Pakepinkite maždaug 2 minutes.

Įdėkite česnako (nuluptas skilteles).

REKLAMA

Įdėkite lauro lapą, įberkite maltų juodųjų pipirų ir druskos.

REKLAMA

Išmaišykite ir supilkite sultinį.

Virkite maždaug 20 minučių, kol bulvės išvirs.

REKLAMA

Kai bulvės išvirs, išimkite lauro lapą iš puodo.

REKLAMA

Sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos konsistencijos.

Galime įdėti dar kelias skilteles česnako.

REKLAMA

Kuo daugiau česnako įdėsite, tuo sriuba bus aitresnė, todėl karts nuo karto paragaukite, kad nepersistengtumėte su česnako kiekiu.

REKLAMA

Sumaišykite ir patiekite.

Galite pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu (nebūtina).

REKLAMA

Pastaba:

Sriuboje yra gana daug česnako, todėl žmonės, kenčiantys nuo žemo kraujospūdžio, turėtų ją vartoti saikingai arba sumažinti česnako kiekį.

REKLAMA

Video pamokėlė:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].