Tai – tiesiog neįtikėtinai skanūs sausainiai, kuriuos dauguma mūsų prisimena iš vaikystės laikų.

REKLAMA

Sužinokite, kaip dar labiau pagerinti šių sausainių skonį.

Taip pat sužinosite, kokių klaidų reikėtų vengti juos gaminant.

REKLAMA

Ilgą laiką iškeptus sausainius galite laikyti metalinėje skardinėje, todėl visada turėsite puikų desertą prie arbatos ar kavos.

Nepamirškite į tešlą įdėti citrinos žievelės ir taukų.

REKLAMA

Šie sausainiai išnyks tiesiog žaibo greičiu ir neliks nė trupinėlio.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g kvietinių miltų (gali būti ir viso grūdo)
  • 100 g sviesto
  • 100 g taukų
  • 150 g cukraus
  • 2 valg. š. ekologiškos citrinos arba apelsino žievelės
  • 1 arb. š. kepimo sodos
  • 2 kiaušinių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Išsijokite miltus ir suberkite sodą.

REKLAMA

Į sausus ingredientus sudėkite sviesto ir taukų gabalėlius.

Pabarstykite cukrumi ir sudėkite citrusinių vaisių žievelę. Įmuškite  kiaušinius.

REKLAMA

Minkykite tešlą tik tol, kol ingredientai susijungs, o tada dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

REKLAMA

Mėsmale formuokite sausainius ir dėkite  vieną šalia kito ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

PATARIMAS: jei neturite mėsmalės, nenusiminkite. Tereikia tešlą iškočioti į storesnį vyniotinį, supjaustyti mažesniais ritinėliais, švelniai prispausti ir šakute padaryti raštą. Taip pat galite išpjauti sausainius formele.

Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 min.

REKLAMA

3 klaidos ruošiant sausainių tešlą

Tešla būna guminė ar lipni?

REKLAMA

Nedarykite šių klaidų, ir tešla bus tiesiog tobula:

REKLAMA

Per ilgai minkydami tešlą galite sugadinti sausainius, todėl tešlą minkykite tik tol, kol ingredientai susimaišys.

Priešingu atveju nuo rankų šilumos pradės tirpti riebalai ir baltymai, todėl tešla išliks kieta.

REKLAMA

Dar viena klaida, kurios tikrai reikėtų vengti – sausainių formavimas iš šiltos tešlos.

REKLAMA

Trapiai tešlai reikia laiko, todėl nepamirškite bent valandą palaikyti ją šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.

REKLAMA

Dabar jau žinote, kaip elgtis, kad trapios tešlos sausainiai visada būtų puikūs.

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].