Tai – nuostabaus skonio mėsos konservai. Jei palygintumėte su pirktais parduotuvėje, tikrai pajustumėte skirtumą.

REKLAMA

Šie mėsos konservai praverčia keliaujant ar tada, kai tiesiog nesinori gaminti vakarienės.

Sandėliuke visada turime atsargų visiems metams!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 5,5 kg kiaulienos mentės (arba 5 kg liesos mėsos ir 0,5 g riebesnės)
  • Česnako (pagal skonį)
  • Druskos
  • Maltų juodųjų pipirų
  • Kmynų

Neprivaloma:

  • Prieskonių (pagal skonį)
  • Taukų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nulupkite česnaką.

REKLAMA

Mėsą supjaustykite kubeliais.

Pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite išspaustą česnaką ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Palikite vieną dieną šaldytuve.

REKLAMA

Mėsą sluoksniuokite į švarius konservavimo stiklainius.

Į kiekvieną stiklainį įpilkite maždaug 100 ml mėsos sultinio (nebūtina).

REKLAMA

Į didelį puodą supilkite vandenį (vandens reikia pilti tiek, kad jis apsemtų stiklainių dangtelius).

REKLAMA

Virkite maždaug 3 valandas.

REKLAMA

Sterilizuoti taip pat galima du kartus – po 1,5 valandos 100-110 laipsnių temperatūroje.

Šie konservai yra tikrai labai skanūs.

REKLAMA

Jie puikiai dera su šviežia duona ir šaltu alumi.

Jei konservus gaminsite iš liesos mėsos, į stiklainius taip pat galima įdėti šaukštą ar du šaukštus taukų.

REKLAMA

Konservai išsilaiko ilgai. Juos laikykite taip pat, kaip ir įprastus konservus.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].