Tai – puikus būdas paruošti agurkų atsargų žiemai. Tokiu būdu rauginti agurkus yra labai paprasta, be to, jie išliks traškūs. Rezultatas jus tikrai sužavės!

REKLAMA

Jums reikės:

  • agurkų
  • krienų
  • česnako skiltelių
  • lauro lapų
  • aitriosios paprikos (jei mėgstate aštrius agurkus)
  • juodųjų pipirų žirnelių
  • krapų
  • 1100 g druskos
  • vandens
  • 5-6 l talpos plastikinių vandens butelių

REKLAMA

Kaip gaminti?

Sudėkite agurkus į didelį dubenį.

REKLAMA

Užpilkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Leiskite pastovėti 3-4 valandas.

Agurkus gerai nuplaukite, nupjaukite galiukus ir paruoškite visus kitus ingredientus.

REKLAMA

Į butelius įberkite krapų, nuplautų ir susmulkintų krienų lapų – kiekis ir sudėtis priklauso nuo jūsų, receptą galite koreguoti pagal savo skonį.

Nuvalykite ir susmulkinkite krieno šaknį. Suberkite į butelius.

REKLAMA

Jei norite dėti aitriųjų paprikų, taip pat supjaustykite jas mažesniais gabalėliais.

REKLAMA

Į plastikinius butelius sudėkite agurkus, o ant viršaus – šiek tiek krienų ir krapų.

Dabar paruoškite marinatą.

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite druską su šiltu vandeniu.

REKLAMA

Maišykite, kol druska ištirps.

REKLAMA

Įpilkite vandens į plastikinius butelius.

Užsukite dangtelius.

REKLAMA

Laikykite tamsioje, vėsioje vietoje.

Tokiu būdu raugintus agurkus galima vartoti 1 mėnesį.

REKLAMA

Jei norite, kad paimti agurkus būtų patogiau, nupjaukite plastikinės talpos viršų.

Agurkai bus skanūs ir traškūs.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].