Šį pyragą labai lengva paruošti ir, svarbiausia, jums net nereikės orkaitės! Paruošti jį galėsite tiesiog keptuvėje.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 80 g granuliuoto cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • 150 ml pieno
  • 60 ml aliejaus
  • 150 g paprastų baltų kvietinių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 2 obuolių
  • 3 arbatinių šaukštelių cukraus karamelei

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Kiaušinį išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Supilkite pieną ir aliejų arba lydytą sviestą. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, į dubenį suberkite sausus ingredientus ir sumaišykite šluotele su šlapiais ingredientais, kol gausis tešla be gumulėlių. Paimkite keptuvę storesniu dugnu ir sienelėmis, gerai ištepkite sviestu, o dugną pabarstykite cukrumi.

REKLAMA

Nuplautus ir nuluptus obuolius supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite keptuvėje.

REKLAMA

Obuolius galite pabarstyti cinamonu.

REKLAMA

Tešlą tolygiai supilkite ant obuolių ir uždenkite keptuvę dangčiu. Kepkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių. Praėjus šiam laikui, patikrinkite kepinį su medine lazdele. Jei tešla neprikimba prie pagaliuko – pyragas jau iškepė.

REKLAMA

Uždenkite keptuvę lėkšte ir apverskite – pyragas paruoštas! Jei pastebėsite, kad pyragas dar nėra iškepęs, galite jį apversti ir šiek tiek pakepti kitą jo pusę.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].