Sluoksniuotą tešlą galite paruošti per rekordiškai trumpą laiką.

REKLAMA

Nudžiuginkite savo artimuosius skaniais, minkštais ir traškiais prancūziškais raguoliais.

Tai – tiesiog tobulas sluoksniuotos tešlos receptas.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml vandens
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. 9% acto
  • 500 g kvietinių miltų
  • 210 g margarino arba sviesto
  • 1 arb. š. sausų mielių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį supilkite vandenį, įpilkite acto ir įberkite druskos.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Į atskirą dubenį suberkite išsijotus miltus.

REKLAMA

Įdėkite 30 g margarino.

REKLAMA

Pirštais įtrinkite margariną, kol tešla taps trupanti.

REKLAMA

Įdėkite mielių ir gerai išmaišykite.

Palaipsniui pilkite vandens mišinį ir išmaišykite rankomis.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite glotnų, vienalytį ir nelipnų rutulį.

REKLAMA

Uždenkite maistine folija ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Po dešimties minučių tešlą perkelkite ant darbinio paviršiaus.

Kočėlu šiek tiek iškočiokite.

REKLAMA

Įdėkite 100 g margarino ir uždenkite antra tešlos puse.

REKLAMA

Lėtai kočiokite kočėlu, kad margarinas tolygiai pasiskirstytų.

Perlenkite tešlą ir vėl iškočiokite.

REKLAMA

Pakartokite 3-4 kartus.

REKLAMA

Įdėkite 80 g margarino arba kubeliais supjaustyto sviesto.

Sulenkite tešlą ir iškočiokite.

REKLAMA

Pakartokite 3-4 kartus.

REKLAMA

Perpjaukite tešlą į dvi dalis.

Suvyniokite į maistinę foliją.

REKLAMA

Bent valandą palaikykite šaldytuve ir galėsite ruošti pasirinktus kepinius.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].