Šie sausainiai tiesiog tirpsta burnoje.

REKLAMA

Juos galite valgyti desertui ar patiekti ant šventinio stalo.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 obuolių
  • Žiupsnelio cinamono
  • 1 valg. š. sviesto
  • 1 valg. š. citrinos sulčių

Tešlai:

  • 125 g sviesto
  • 125 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • Vanilino
  • Žiupsnelio druskos
  • +/- 350 g miltų
  • Maždaug 6 g kepimo miltelių

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Dubenyje sumaišykite minkštą sviestą, cukrų ir kiaušinį.

REKLAMA

Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.

Palaipsniui suberkite miltus ir kepimo miltelius. Paruoškite vientisą tirštą tešlą.

REKLAMA

Paruoškite įdarą:

REKLAMA

Obuolius sutarkuokite ir suberkite į keptuvę storesniu dugnu.

Įdėkite sviesto, įberkite cinamono ir tarkuotos citrinos žievelės.

REKLAMA

Troškinkite, kol obuoliai suminkštės.

REKLAMA

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos.

Supjaustykite ilgomis juostelėmis ir per vidurį sluoksniuokite obuolių įdarą.

REKLAMA

Šakute formuokite raštą ant tešlos viršaus.

Suvyniokite tešlą ir supjaustykite gabalėliais.

REKLAMA

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.

REKLAMA

Aptepkite marmeladu, sumaišytu su trupučiu vandens.

REKLAMA

Galite pabarstyti kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].