Išmėginkite šį puikų receptą!
REKLAMA
Sudėtis:
35-40 vnt. saldžiųjų paprikų;
REKLAMA
3-3,5 kg kopūstų;
1 aistrusis pipiras;
REKLAMA
2 morkos;
13 skiltelių česnakų;
REKLAMA
žalumynai (krapai, petražolės).
Marinatui:
1 l vandens;
REKLAMA
2 šaukštai druskos;
1 puodelis cukraus;
REKLAMA
0,5 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
0,5 puodelio acto.
REKLAMA
Gaminimas:
Iš paprikų išimkite sėklas ir 5–7 minutes apdorokite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite.
REKLAMA
Susmulkinkite kopūstus, sumaišykite su susmulkintais žalumynais, pridėkite sutarkuotas morkas, česnakus ir 1 aitrųjį pipirą.
REKLAMA
Viską sumaišykite, įberkite truputį druskos.
REKLAMA
Įdarykite paprikas kopūstų įdaru ir sudėkite į stiklainį.
REKLAMA
Tada užpilkite marinatu, paruoštu iš vandens, druskos, cukraus, augalinio aliejaus ir acto.
REKLAMA
Uždenkite ir sterilizuokite: 2 litrų stiklainius – 30 minučių, 1 litro – 20 minučių.
REKLAMA
Tada užsukite ir apverskite aukštyn kojomis. Palikite visiškai atvėsti.
Skanaus!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].