Džiovinti pomidorai tiks kaip skanus garnyras prie bet kokio patiekalo. Sužinokite, kaip juos pasidaryti ir mėgaukitės pomidorais visą žiemą!
REKLAMA
Ingredientai:
- pomidorai – 2,5 kg;
- česnakai – 1 vnt.;
- alyvuogių aliejus – 100 ml;
- druska – 1 arbatinis šaukštelis;
- rozmarinas – 1 arbatinis šaukštelis;
- čiobreliai – 1 arbatinis šaukštelis;
- cukrus – 1 arbatinis šaukštelis;
- čili pipirai – pagal skonį (nebūtina dėti).
REKLAMA
Gaminimas:
Pomidorus supjaustykite ketvirčiais ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Apibarstykite juos druska, cukrumi, rozmarinu ir čiobreliais. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite 1 val.
REKLAMA
Tada sudėkite pomidorus į stiklainius, įdėkite česnakų skilteles ir pabarstykite dar žolelių. Įpilkite aliejaus, užsukite dangtelius. Rekomenduojame iš karto pasidaryti bent 7-8 stiklainius. Iš patirties galime sakyti, kad džiovinti pomidorai suvalgomi labai greitai.
REKLAMA
Vaizdo įrašas:
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].