Bulvių kukuliai - naujas būdas paruošti bulves. Greita, paprasta ir skanu!

Traškūs bulvių kukuliai su ryškiu sūrio skoniu gali užkariauti net gurmanų širdis. Patrauklūs savo išvaizda, be galo lengvai paruošiami – jie gali tapti mėgstamiausiu savaitgalio patiekalu!

REKLAMA

Sudėtis

  • 900 g bulvių
  • 200 g sūrio
  • žalumynai
  • kumpio griežinėliai
  • druska, pipirai

Pavoliojimui

  • kiaušinis
  • miltai
  • džiūvėsėliai

Gaminimas

Nuluptas bulves išvirkite ir sutrinkite. Pridėkite smulkiai supjaustytų žalumynų, 100 g smulkiai tarkuoto sūrio, pipirų. Išmaišykite iki vientisos masės. Tai galite padaryti tiesiog rankomis, užsimovęs pirštines.

REKLAMA

Iš bulvių masės suformuokite blyną, ant viršaus dėkite kumpio griežinėlį ir sūrio riekelę. Kumpį suvyniokite į sūrį, o tada bulvių blyną sulenkite.

REKLAMA

Įsitikinęs, kad visas įdaras yra saugiai paslėptas viduje, suteikite gaminiui rutulio formą.

REKLAMA

Bulvių kukulius apvoliokite miltuose, po to pamerkite į kiaušinį ir vėl apvoliokite, bet dabar – džiūvėsėliuose.

REKLAMA

Kepkite keptuvėje su pakankamai aliejaus.

REKLAMA

Kepdamas kukulius apverskite, kad jie tolygiai apskrustų.

REKLAMA

Belieka patiekti. Jei norite, galite eksperimentuoti su kukulių įdaru.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].