Zefyrų pyragas. Greitas ir labai skanus desertas, kuris nepaliks abejingų

Zefyrų pyragas– tai desertas, kurį galite paruošti, kai laukiate netikėtų svečių, kai norisi kažko skanaus ar reikia sunaudoti turimus produktus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Zefyrai 1 kg
  • Cukraus 1,5 puodelio
  • Kiaušinių 2 vnt
  • Pieno 1 puodelis
  • Sviestas 300 g
  • Sausainiai 6 vnt

Gaminimas:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukrumi, įpilkite pieno. Tada virkite ant silpnos ugnies, maišydami, kol sutirštės, bet neleisite užvirti. Gautą kremą atvėsinkite ir supilkite į suminkštintą sviestą, plakite mikseriu iki vientisos masės. Zefyrus supjaustykite išilgai į 3 dalis (į blynus). Pasirinktame inde pradėkite sluoksniuoti: zefyrai, kremas, sausainių trupiniai, zefyrai ir taip kol baigsis produktai. Paskutinis sluoksnis turėtų būti iš trupinių.

Zefyrų pyragas gali būti papuoštas riešutais arba tarkuotu šokoladu. Kai tai padarysite padėkite jį šaldytuvą 12 valandų, kad sluoksniai būtų sumirkę.

REKLAMA

Zefyrų pyragas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].