Karališkas varškės pyragas: gurmaniško deserto receptas

Jos Didenybė karališkasis varškės pyragas garsėja traškiais trupiniais, po kuriais slepiama švelni varškės siela. Pagardinkite jį džiovintais vaisiais ir gausite tikrai puikų desertą.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietiniai miltai 350 g
  • Sviestas(šaltas) 200 g
  • Soda 1/2 šaukštelio
  • Druska 1/2 šaukštelio
  • Varškė 500 g
  • Cukraus 280 g
  • Kiaušiniai 4 vnt
  • Vanilinis cukrus 1 šaukštelis

Gaminimas:

REKLAMA

 

Varškę sutrinkite per sietelį. Kiaušinius išplakite su 180g cukraus, įpilkite vanilinio cukraus. Kiaušinių mišinį sumaišykite su varške. Sviestą supjaustykite mažais kubeliais. Miltus sutrinkite su sviestu ir 100g cukraus, kol gausite trupinius. Įpilkite kepimo sodos ir druskos, gerai išmaišykite. Uždenkite išardomos formos dugną kepimo popieriumi, sutepkite formos šonus ir dugną sviestu. Didžiąją trupinių dalį supilkite į dugną, sutrinkite ir suformuokite šonus. Sudėkite visą varškės įdarą, pabarstykite likusiais trupiniais. Kepkite 180 ° C temperatūroje 40-50 minučių.

REKLAMA

Varškės pyragas paruoštas! Patiekite jį šiltą arba palaukite kol atvės ir pabarstykite cukraus pudra.

varškės pyragas

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].