Virti burokėliai naudojami daugeliui mūsų mėgstamų patiekalų. Vis dėlto, ne visada turime pakankamai laiko išvirti šias daržoves: juk tam neretai prireikia visos valandos. Būtent todėl siūlome išbandyti šį burokėlių gaminimo būdą: tam sugaišite vos 15 minučių.

REKLAMA

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į puodą įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies.

REKLAMA

Sudėkite burokėlius ir virkite neuždengtame puode ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Jei norite išvengti nemalonaus verdančių burokėlių kvapo, į puodą įdėkite duonos plutą.

REKLAMA

Po 15 minučių virimo išjunkite ugnį ir 5 minutėms panardinkite burokėlius į ledinį vandenį.

REKLAMA

Nulupkite burokėlius ir supjaustykite.

REKLAMA

Taip pat galite burokėlius kepti orkaitėje: sugaišite  šiek tiek daugiau laiko (25 minutes), bet daržovės skonis bus saldesnis. Kepkite 180°C temperatūroje.

Galbūt ir jūs žinote gudrybių, kaip greičiau paruošti burokėlius? Pasidalinkite!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].