Tortas „Milka“. Šis desertas greitai taps jūsų mėgstamiausiu!

Ar mėgstate saldžius patiekalus? Norisi kokio nors gardaus deserto? Tada tortas „Milka“ jums bus kaip tik! Nepabijokite ir išmėginkite. Nenusivilsite.

REKLAMA

Sudėtis

Biskvitui

  • 4 šaukštai miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 3 šaukštai kakavos
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 4 šaukštai karšto vandens

Kremui

  • 670 ml pieno
  • 170 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 2,5 šaukšto cukraus
  • 70 g baltojo šokolado
  • 70 g bulvių krakmolo
  • 100 g cukraus pudros

Šokoladiniam kremui

  • 140 g pieniško šokolado (geriausia imti pusę pieniško ir pusę juodojo)
  • 3 šaukštai pieno
  • 2,5 šaukšto cukraus (nebūtina)
  • 100 g sviesto

Gaminimas

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir kakava. Pamažu suberkite į kiaušinių masę. Pabaigoje supilkite vandenį ir vėl išmaišykite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis ir supilkite į 20 cm skersmens formas, išklotas kepimo popieriumi.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Paruoštą biskvitą palikite formoje apie 10 minučių. Tada peiliu atskirkite nuo formos kraštų, išimkite ir nuimkite kepimo popierių. Leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Pasiruoškite kremą. 100 ml pieno sumaišykite su cukrumi ir krakmolu. Likusį pieną supilkite į prikaistuvį ir sudėkite gabalėliais supjaustytą šokoladą. Uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, dažnai pamaišydami. Supilkite pirmąją pieno masę, išmaišykite. Kaitinkite, kol masė sutirštės. Atvėsinkite. Sviestą sutrinkite su cukraus pudra, pamažu supilkite pieno ir šokolado masę bei išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

REKLAMA

Sumaišykite visus ingredientus, skirtus šokoladiniam kremui, ir pakaitinkite virš vandens vonelės. Vis maišykite, kol išsilydys. Atvėsinkite. Tačiau masė turėtų likti skysta.

Ant lėkštės ar torto formos dugno dėkite vieną biskvitą ir ant jo supilkite pusę kremo. Atšaldykite šaldytuve, tada supilkite pusę šokoladinio kremo, uždenkite antruoju biskvitu, supilkite likusį kremą ir likusį šokoladinį kremą (jei jis pasidarys per tirštas, ištirpinkite karštame vandenyje). Padėkite tortą šaltai bent keletai valandų.

REKLAMA

Lai tortas „Milka“ džiugina jus ir jūsų šeimą!

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].