Skonis ir aromatas tiesiog nuostabus!

REKLAMA

Grybų ir mėsos kukuliai suteikia savitumo ir puikaus skonio. Jiems iškepus, gausite ir skanų padažą. Kepimui galite pasirinkti bet kurią maltą mėsą ir grybus. Aš gaminu su malta jautiena ir pievagrybiais. Viduje esantys grybai tampa labai švelnūs, o iš išorės juos apgaubia sultinga malta mėsa. Šie mėsos kukuliai gali būti patiekiami su bet kokiu jūsų mėgstamu garnyru.

14 porcijų

REKLAMA

Paruošimo laikas 15 minučių. Kepimo laikas 30-35 minutės.

Ingredientai:

REKLAMA
  • 400 g maltos mėsos (jautiena)
  • 14 vnt. pievagrybių (maži)
  • 1 svogūnas (vidutinio dydžio)
  • 4 šaukšteliai pomidorų pastos
  • malti pipirai pagal skonį (pipirų mišinys)
  • druska pagal skonį.

Paruošimas:

  1. Kepimui galite naudoti bet kokią maltą mėsą pagal savo skonį (aš turėjau iš parduotuvės nusipirktą maltą jautieną). Įdėkite ją į dubenį, įberkite druskos, pipirų, svogūną sutarkuokite su stambia trintuve ir viską gerai išmaišykite.
  2. Iš maltos jautienos suformuokite riešuto dydžio kamuoliukus (1 rutuliukas apie 30 gramų). Turi gautis 14 paruoštukų.
  3. Specialiai nusipirkau mažus pievagrybius, jie yra tokie maži ir labai gražūs. Grybus nuplaukite. Galite naudoti didesnius grybus, tiesiog supjaustykite juos į 2 arba 4 dalis. Skonis nuo to nepasikeis, tačiau nesmulkinti grybai, perpjovus mėsos kukulį, atrodys daug gražiau.
  4. Paruoštus mėsos kukulius po vieną suspauskite į blynelius (tai padaryti patogu delne), viduryje dėkite grybus, apvyniokite faršu ir vėl suformuokite kukulius.
  5. Paruoštus mėsos kukulius su grybais sudėkite į riebalais išteptą formą.
  6. Į vandenį (250 ml) įpilkite pomidorų pastos, druskos ir šiek tiek pipirų, sumaišykite ir supilkite ant mėsos kukulių. Dėkite formą į 180°C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 30-35 minutes. Praėjus 15 minučių nuo kepimo pradžios, išimkite ir apipilkite kukulius padažu, kuris susikaupė ant kepimo formos dugno.
  7. Mėsos kukuliai susitrauks, o padažas sutirštės. Išimkite iškeptus kukulius (faršo kamuoliukai gali prasiskleisti viršuje, taip būna, bet  skoniui tai jokiu būdu neturi įtakos). Padažo skonis tiesiog nuostabus!
  8. Paruoštus mėsos kukulius su grybais sudėkite į lėkštę, įsidėkite mėgstamą garnyrą ir viską užpylę padažu, nedelsdami patiekite. Grybai viduje labai švelnūs, sultingi nuo mėsos. Dėl pomidorų padažo mėsos kukuliai orkaitėje neišdžiūsta ir jie tampa sultingi. Jų skonis ir kvapas yra nuostabus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].