Puikus „YouTube“ kanalo deserto receptas, kurį galite greitai paruošti. Šis pyragas yra itin kreminis, skanus ir minkštas. Jei jums patinka kokosas, būtinai išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 4 didesnių kiaušinių
  • 5  valgomų šaukštų be kaupo rudojo cukraus
  • 5 valgomų šaukštu su kaupu miltų
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml vandens
  • 1 šaukštų kakavos miltelių
  • 1 šaukšto romo (nebūtina)
  • 1 pakelio kepimo miltelių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus

Viršutiniam sluoksniui:

  • 1 litro pieno
  • 5 šaukštų rudojo cukraus
  • 5 šaukštų miltų
  • 1 pakelio vanilės skonio pudingo
  • 200 g kokosų drožlių
  • 150 g sviesto arba margarino (kambario temperatūros)

Glajui:

REKLAMA
  • 200 g šokolado
  • 4 šaukštų aliejaus
  • Šis pyragas gali būti ir be glajaus, ant viršaus  tiesiog pabarstykite nedaug kokoso.

Gaminimo eiga:

Pirmiausia įjunkite orkaitę 200 laipsnių temperatūroje, paruoškite maždaug 30 × 20 matmenų kepimo indą. Galite naudoti kepimo popierių arba patepti aliejumi ir pabarstyti miltais.

REKLAMA

Kiaušinių baltymus išplakite iki putų, palaipsniui įpilkite cukraus ir vanilinio cukraus.

REKLAMA

Maišykite tol, kol cukrus ištirps. Galiausiai supilkite trynius ir maišytuvu sumaišykite juos su baltymais ir cukrumi.

Suberkite visus kitus ingredientus, aliejų, vandenį, romą, miltus, kakavą, kepimo miltelius. Švelniai sumaišykite su virtuviniu kombainu ir supilkite į kepimo skardą. Nedelsdami pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 minutes.

REKLAMA

Viršutinis sluoksnis:

REKLAMA

Miltus, cukrų ir vanilinį pudingą sumaišykite su 200 ml pieno.

Gautą masę kaitinkite, ir kai pradės virti, supilkite likusį pieną, leiskite užvirti, kad gautųsi tirštas pudingas, atvėsinkite. Įdėkite kambario temperatūros sviesto ir viską išplakite maišytuvu.

REKLAMA

Tada įmaišykite 150 g kokosų. Jei įdaras šiek tiek per skystas, įdėkite pusvalandžiui į šaldiklį arba valandai į šaldytuvą, kad sustingtų. Tepkite kremą ant iškepto atšaldyto pyrago.

REKLAMA

Galiausiai, ant viršaus užpilkite ištirpintą šokoladą su keturiais šaukštais aliejaus ir pabarstykite likusiais 50 g kokoso. Trumpai įdėkite į šaldytuvą, kad šokoladas galėtų sustingti, supjaustykite ir mėgaukitės.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].