Skanūs, karšti sumuštiniai, kurie tikrai patiks. Greitai paruošiama ir skonis nuostabus!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g virto kumpio  arba dešros
  • 200 g kietojo sūrio
  • 1 šaukšto grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 8-10 batono riekelių
  • druskos, prieskonių pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Pirmiausia supjaustykite duoną sumuštiniams.
  2. Taip pat galite naudoti senesnį konditerijos gaminį, nes iškepęs jis bus traškus.
  3. Dešrą ar kumpį, ką nusprendėte naudoti, supjaustykite mažais kubeliais.
  4. Sudėkite mėsą į dubenį, kartu su kiaušiniais ir grietine.
  5. Galiausiai, stambia tarka sutarkuokite sūrį.
  6. Pagal skonį galite pridėti druskos ir pipirų, jei dešra yra sūri, tada jos visai nedėkite.
  7. Tada paruoškite kepimo skardą, kurią išklokite kepimo popieriumi.
  8. Ant duonos tolygiai uždėkite įdaro ir įdėkite į įkaitintą orkaitę.
  9. Leiskite kepti apie 20 minučių arba tol, kol sumuštinių paviršius apskrus.
  10. Skanaus!

Daugiau receptų:

REKLAMA

Irenos sumuštinis

Jums reikės:

  • 150 g sūrio
  • 3 kiaušinių
  • 200 g kumpio
  • Tirpinto sviesto
  • Senesnės duonos
  • 1-2 šaukštų grietinės ir 2 skiltelių česnako

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaušinius sumaišykite su tarkuotu sūriu ir smulkiai supjaustytu kumpiu – jei norite, galite įdėti ir grietinės. Ant duonos ar batono tepkite sviestą ir sluoksniuokite paruoštą mišinį (plonu sluoksniu). Dėkite ant kepimo skardos ir trumpam įdėkite į įkaitintą orkaitę.

Picos sumuštiniai

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 g pievagrybių (jei jų neturite, naudokite ir virtus grybus)
  • 120 g kumpio
  • 1 svogūno
  • 1 bulvės
  • 50 g sūrio
  • 1 kiaušinio
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 kepaliuko skrudinimui skirtos duonos

Gaminimo eiga:

Išvirtus grybus, kumpį, svogūną ir bulvę galite sumalti mėsmale arba grybus, kumpį ir svogūną supjaustyti, o bulvę sutarkuoti. Sumaišykite tarkuotą sūrį, kiaušinius, druską, pipirus ir gautą masę šaukštu tepkite ant duonos. Leiskite aliejui įkaisti keptuvėje ir kepkite duoną ta puse, kurioje yra įdaras.

REKLAMA

Duona su kiaušiniu kitaip

Jums reikės:

  • Duonos
  • Tarkuoto sūrio
  • Sviesto
  • Druskos ir pipirų
  • Kiaušinių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Duonos minkštąją dalį išimkite taip, kad joje būtų skylė. Išdėliokite duoną popieriumi išklotoje skardoje.  Į duoną įmuškite kiaušinį ir patepkite duonos kraštus sviestu. Tada ant viršaus užbarstykite tarkuotą sūrį. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai skardą įdėti į įkaitintą orkaitę.

Armonika

Jums reikės:

REKLAMA
  • Skrudintos duonos
  • Aliuminio folijos
  • Bet kokių ingredientų – kumpio, sūrio, šoninės, dešros…
  • 1 puodelio pieno ir 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Padėkite duoną ant folijos lakšto ir sulenkite folijos galus taip, kad suformuotumėte laikiną dubenį. Sudėliokite pakaitomis visus turimus ingredientus.

Ant viršaus užpilkite kiaušinio ir pieno mišinį, uždenkite antru folijos lapu ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 15 minučių (180 laipsnių temperatūroje).

REKLAMA

Kepta duona su česnaku

Fantastiška vakarienė visai šeimai! Be to, taip galite paruošti senesnę duoną, kurią tiesiog reikia greičiau sunaudoti.

Jums reikės:

REKLAMA
  • ½ puodelio sviesto
  • 3 česnako galvučių
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 kepalo duonos
  • 2 šaukštų smulkintų petražolių
  • 1 puodelio tarkuoto sūrio
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

  1. Petražoles nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Česnako galvutėms nupjaukite viršutinę dalį, kad matytųsi atskiros skiltelės.
  2. Mažesnę kepimo formą išklokite folija ir į ją įdėkite taip paruoštas česnako galvutes. Tada patepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į įkaitintą orkaitę, kur jos keps 170 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių. Jei kada kepėte česnaką, tikrai žinote, kokio puikaus skonio jis bus.
  3. Iškepusį česnaką išimkite iš orkaitės, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir tada atskirkite skilteles. Smulkiai supjaustykite česnakų skilteles ir sumaišykite dubenyje su sūriu, sviestu ir petražolėmis. Pagardinkite mišinį druska ir pipirais.
  4. Užtepkite duonos riekeles česnakų mišiniu ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepkite 3–4 minutes įkaitintoje 240 laipsnių temperatūroje (grilio funkcija) orkaitėje.
  5. Išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].