Tai – geriausias marinuotų grybų receptas, kuriuo su manimi pasidalino anyta.

REKLAMA

Tokiu būdu marinuotus grybus patiekiame per visas šventes.

Kiekvienas grybautojas žiemai turėtų paruošti bent kelis stiklainius marinuotų grybų.

REKLAMA

Šis receptas yra labai paprastas, tačiau tikrai vertas jūsų dėmesio.

REKLAMA

Sėkmės paslaptis yra labai paprasta: į marinatą reikia įdėti šiek tiek medaus. Tai suteiks grybams tiesiog nepakartojamą skonį.

Šių grybų visada rekomenduojame turėti namuose: jei netikėtai užsuktų svečiai, juos galėsite pavaišinti šiuo nuostabaus skonio užkandžiu.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg smulkių grybų
  • 2 nedidelių svogūnų
  • 4 stiklinių vandens
  • 1 stiklinės acto
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 valg. š. druskos
  • 6 lauro lapų
  • 8 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 1 valg. š. garstyčių sėklų
  • Prieskonių (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kruopščiai nuvalykite grybus.

Jei reikia, perpjaukite grybus per pusę (vis dėlto, idealiai tiks nedideli grybukai, kurių nereikia smulkinti).

REKLAMA

Nulupkite svogūnus.

REKLAMA

Supjaustykite pusžiedžiais.

Grybus ir svogūnus sudėkite į nedidelį puodą.

REKLAMA

Virkite 5 minutes lengvai pasūdytame verdančiame vandenyje.

REKLAMA

Sluoksniuokite į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Užpildykite maždaug 3/4 stiklainių aukščio.

Dabar paruošime marinatą.

REKLAMA

Puode užvirinkite vandenį su actu, medumi, garstyčių sėklomis, lauro lapais, druska ir pipirais.

Kai marinatas užvirs, supilkite jį ant grybų ir sandariai užsukite dangtelius.

REKLAMA

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis.

Palikite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].