Šie gardūs varškės rutuliukai išliks purūs ir švieži maždaug 2-3 dienas.

REKLAMA

Juos galite tiesiog laikyti sandariame inde.

REKLAMA

Jei norite šiuos skanėstus išlaikyti ilgiau, galite užšaldyti.

REKLAMA

Išskirtinis purių varškės rutuliukų receptas, kurį radome internete.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • 250 g varškės (20%)
  • 2 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 2 pakelių vanilinio cukraus
  • 300 g paprastų kvietinių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio kepimo sodos
  • žiupsnelio druskos

Viršutiniam apvalkalui:

REKLAMA
  • 2 valg. šaukštų sviesto
  • 2 valg. šaukštų cukraus
  • 2 pakelių vanilinio cukraus

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir varškę.

REKLAMA

Tada suberkite cukrų ir vanilinį cukrų.

REKLAMA

Plakite kelias minutes, kol susidarys kreminė masė.

REKLAMA

Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, soda ir druska.

Tada miltų mišinį įmaišykite į varškės masę.

REKLAMA

Maišykite, kol viskas susijungs.

REKLAMA

Pastabos:

Jei tešla šiek tiek lipni, ji tokia ir turi būti!

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros viršuje / apačioje (esant konvekcijai, iki 160°C temperatūros).

REKLAMA

Dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

Arbatiniu šaukšteliu iš tešlos masės paimkite nedidelius gabalėlius.

REKLAMA

Rankas pabarstykite miltais.

REKLAMA

Tada iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus (maždaug graikinio riešuto dydžio).

Dėkite rutuliukus ant kepimo skardos šiek tiek toliau vienas nuo kito.

REKLAMA

Kai tešla vėl pradės lipti prie pirštų, pabarstykite rankas miltais, kol tešla visiškai nelips.

REKLAMA

Kepkite šiuos rutuliukus įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje (arba ant abiejų kepimo skardų, ant viršutinės ir apatinės lentynėlės), apie 15-20 minučių, kol taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Puode ištirpinkite sviestą ir supilkite jį į dubenį.

Į kitą dubenį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišykite.

REKLAMA

Iš orkaitės išimkite iškepusius rutuliukus.

REKLAMA

Leiskite jiems atvėsti apie 5 minutes.

Dar karštus rutuliukus aptepkite ištirpintu sviestu.

REKLAMA

Tada apvoliokite juos cukraus mišinyje.

REKLAMA

Padėkite rutuliukus atgal ant skardos, kad atvėstų, arba mėgaukitės jais dar šiltais.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].