Kopūstai gali būti skanūs ne tik salotose! Pateikiame jums kopūstų “šnicelių” receptą! Jie išeina tokie patrauklūs ir traškūs, kad sunku atsispirti ir nesuvalgyti dar vieno!

REKLAMA

Kadangi šiame recepte kopūstai termiškai apdorojami itin trumpai, jie išlaiko beveik visas naudingas savybes. Ši daržovė turi daug vitaminų, skaidulų ir mineralų. Visa tai itin reikalinga mūsų kūnui.

REKLAMA

Todėl patiekalas yra ne tik sotus, greitas ir pigus, bet ir sveikas.

REKLAMA

Sudėtis:

1 maža kopūsto gūžė (iki 1 kg svorio);

REKLAMA

3 kiaušiniai;

džiūvėsėliai;

REKLAMA

druska, pipirai pagal skonį;

saulėgrąžų aliejus kepimui.

REKLAMA

Gaminimas:

Pagrindinė kopūstų paruošimo paslaptis yra teisingas supjaustymas.

REKLAMA

Negalima visiškai pašalinti koto, nes tada kopūstų lapai tiesiog subyra kepimo metu.

REKLAMA

Nupjaukite tik išsikišusią koto dalį, gūžę supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Supjaustytus kopūstus palaikykite sūdytame vandenyje 5 minutes. Gausis šiek tiek kieti kopūstų šniceliai.

REKLAMA

Išplakite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Pamirkykite kiekvieną kopūsto gabalėlį į kiaušinių masę, tada apvoliokite džiūvėsėliuose ir vėl į kiaušinius. Dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.

REKLAMA

Apkepkite kiekvieną pusę, kol švelniai paruduos.

REKLAMA

Šį užkandį puikiai tinka pagardinti žolelėmis ar padažu, pavyzdžiui, grietine su česnakais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].