Kai ant stalo atsiranda blynai, jie visiems sukelia šypseną, nes šis populiarus patiekalas skanus ir saldus, ir sūrus.

REKLAMA

Štai kodėl jis yra beveik kiekvienos šeimos valgiaraštyje.

REKLAMA

Nors blynai atrodo gana paprastas patiekalas, kuriam nereikia jokių išskirtinių žinių, bet mes norime su jumis pasidalinti keliomis gudrybėmis, kurios padės juos padaryti dar skanesniais!

REKLAMA

Išbandykite šį puikų receptą, ir jūsų blynai bus patys geriausi!

Tobuli blyneliai turi būti ploni, skanūs ir minkšti, kad juos būtų lengva pripildyti mėgstamu įdaru ir patiekti.

REKLAMA

Pagrindinė taisyklė, ruošiant tešlą

Daugelis žmonių, gamindami blynus, vadovaujasi taisykle, kad tereikia sudėti visus ingredientus į dubenį ir sumaišyti.

REKLAMA

Deja, šis metodas turi keletą trūkumų, kurių reikia vengti.

Labai svarbu tinkama eiga sudėti ingredientus.

REKLAMA

Jei viską sumaišysite iš karto, miltai sulips į gumulėlius, todėl susidarys gumuliukų, o blynai nebus švelnios ir kompaktiškos konsistencijos.

Dauguma žmonių su blynų tešla elgiasi kaip su įprasta kepimo tešla, t. y. skystus ingredientus supila į dubenyje jau esančius sausus ingredientus.

REKLAMA

Tačiau iš tikrųjų turėtumėte elgtis šiek tiek kitaip.

Be to, reikėtų vengti kepti blynus per dideliame kiekyje aliejaus, nes tokiu atveju jie būna labai sunkūs ir be reikalo per daug riebūs.

REKLAMA

Nuosekli gaminimo eiga

REKLAMA

Pirmiausia į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir vandenį (geriausiai gazuotą vandenį, kuris blynams suteiks papildomo purumo).

Maišykite šiuos ingredientus, kol jie visiškai tarpusavyje susimaišys.

REKLAMA

Miltus galite berti palaipsniui, tačiau juos reikia prieš tai persijoti.

REKLAMA

Taip gausite tešlą be jokių gumulėlių.

Taip pat verta įberti žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Į tešlą reikėtų įpilti truputį augalinio aliejaus, nes tada galėsite blynus tiesiog kepti ant sausos keptuvės ir jie neprilips.

REKLAMA

Palikite blynų tešlą 30 minučių pastovėti.

Po to įkaitinkite keptuvę ir tolygiai supilkite tešlą ant keptuvės paviršiaus.

REKLAMA

Trumpai apkepkite iš abiejų pusių, saugokite, kad nesudegtų.

REKLAMA

Dabar reikia tik ant blynų uždėti mėgstamo įdaro – varškės, uogienės ar šokolado ir susukti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].