Jei norite traškių skanėstų prie arbatos, bet neturite daug laiko, tada šis receptas yra skirtas jums. Šis receptas nėra naujovė maisto gaminimo srityje, tačiau per daugelį metų jis vis grįžta į madą ir šiandien jau būtų teisinga jį vadinti klasika. Šiam receptui reikia minimalaus produktų rinkinio, todėl, kai tik turiu minutę, greitai užminkau tešlą ir iškepu šių gardžių varškės sausainių.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Paimkite varškę, sutrinkite šakute. Miltus persijokite atskirame dubenyje, įberkite tarkuotą sviestą.

REKLAMA

Patarimas: Kad sausainiai įgautų pikantišką skonį, vietoj varškės naudoju grietinėlės sūrį . Sūris Tinka bet kokio riebumo.

Į miltus įmaišius sviesto, rankomis išmaišykite ingredientus, kad pasidarytų trupininė tešla. Tada suberkite varškės masę ir trynius. Maišykite rankomis arba maišytuvu su specialiu priedu.

REKLAMA

Tešla turi būti elastinga. Po minkymo palikite tešlą šaldytuve 1 valandai, tešlą padėkite ten sandariame inde, kad neapdžiūtų.

Dabar belieka tešlą padalinti į mažus rutuliukus, o kiekvieną jų iškočioti į ploną sluoksnį.

REKLAMA

Paimkite apvalų indą arba stiklinę, ir padarykite apskritimus iš tešlos. Apskritimų skersmuo turėtų būti maždaug 7 cm.

REKLAMA

Patariu įsigyti silikoninį kilimėlį, ant jo labai patogu iškočioti bet kokią tešlą, o – dar geriau – jį galima naudoti ir kepimui.

REKLAMA

Dabar pabarstykite cukraus ant abiejų kiekvieno apskritimo pusių. Sulenkite kiekvieną apskritimą pusiau, tada dar kartą į ketvirtį. Šiek tiek suspauskite tešlą, kad kepdami sausainiai išlaikytų savo formą.

PATARIMAS:  sausainių forma gali būti ne tik apvali, tešlą galite supjaustyti ir kvadratėliais.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, ten įdėkite kepimo skardą su sausainiais.

REKLAMA

Belieka palaukti 30 minučių, ir tada išimkite kvapnius sausainius iš orkaitės. Leiskite jiems atvėsti, kol verdate arbatą, ir kvieskite šeimyną prie stalo.

REKLAMA

Tešlai jums reikės:

  • sviesto – 200 gramų
  • varškės – 200 gramų
  • kiaušinio trynių – 2 vnt.
  • miltų – 320 gramų
  • cukraus – 150 gramų.

Šiuos sausainius labai lengva pasigaminti, pabandykite, ir gero jums apetito!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].