Ingredientai

Tešlai:

  • Sviestas – 100 g,
  • Kiaušinis – 1 vnt.,
  • Cukrus – 2 šaukštai,
  • Miltai – 320–340 g,
  • Žiupsnelis druskos,
  • Vanilinas – 0,5 šaukštelio,
  • Kefyras arba nesaldintas jogurtas – 125 ml,
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis.

Padažui:

  • Sviestas – 50 g,
  • Cukrus – 100 g.

Įdarui:

  • Bananai – 3 vnt.

Gaminimo eiga

Pirmiausia paruoškite tešlą: minkštą sviestą sutrinkite su kiaušiniu, cukrumi ir druska, įpilkite vanilino. Supilkite kambario temperatūros kefyrą (arba jogurtą), dalimis suberkite kepimo miltelius ir išsijotus miltus.

REKLAMA

Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į maišelį ir į šaldytuvą maždaug 30 min.

Padažo gaminimas. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, tada suberkite cukrų ir nuolat maišydami virkite karamelę, kad cukrus visiškai ištirptų. Karamelė turi būti gintaro spalvos. Karamelę greitai supilkite į paruoštą kepimo formą (skersmuo 24 centimetrai) ir tolygiai paskirstykite per dugną. Karamelė turi atvėsti.

REKLAMA

Bananus perpjaukite išilgai į dvi dalis. Ant karamelės sudėkite bananų puseles.

REKLAMA

Atvėsusią tešlą išlyginkite rankomis ir pagaminkite torto formos dydžio apskritimą, jį uždėkite ant bananų ir prispauskite.

REKLAMA

Pyragą kepame 180ºC temperatūroje 30 min.

REKLAMA

Gatavą pyragą atvėsinkite, tada atskirkite pyragą nuo formos sienelių, nuimkite šoninę plokštę, ant kepimo formos uždėkite atitinkamo skersmens lėkštę ir apverskite. Desertą galite patiekti ant stalo.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].