Žiemą kai kurie daržovių konservai padeda šeimininkėms sutaupyti daug laiko ir jėgų, tačiau jais reikia pasirūpinti rudenį iš anksto.

REKLAMA

Šiuo atveju, pupelės yra universalus ir gardus patiekalas. Jas galima naudoti ir kaip šaltas salotas, ir kaip karštą patiekalą ar sriubą.

Pupelėms paruošti reikia:

REKLAMA
  • 1100 g virtų pupelių
  • 750 g svogūnų
  • 750 g morkų
  • 750 g saldžiosios paprikos
  • 2 kg pomidorų
  • ½ stiklinės augalinio aliejaus
  • 30 ml acto (9%)
  • 1,5 valgomojo šaukšto druskos
  • ½ stiklinės cukraus.

Kaip pasigaminti?

Pirmiausia augaliniame aliejuje apkepkite susmulkintus svogūnus, kol jie taps auksinės spalvos.

REKLAMA

Tada sudėkite į puodą, įberkite druskos, cukraus ir smulkiai supjaustytus pomidorus. Troškindami mišinį įkaitinkite iki virimo.

REKLAMA

Tada į tą patį puodą sutarkuokite morkas ir troškinkite dar 15 minučių, tada sudėkite paprikas, o po 15 minučių sudėkite virtas pupeles.

Po to, kai šis mišinys pavirs 30 minučių, supilkite actą, išmaišykite ir supilkite viską į sterilius stiklainius.

REKLAMA

Tai universalus užkandis, kurį galite naudoti kaip garnyrą ar salotas, taip pat gaminant gardžią sriubą.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].