Jums reikės:

REKLAMA

Minkštintas sviestas – 230 gr.

REKLAMA

Cukraus pudra – 100 gr.

REKLAMA

Druska – 1/4 šaukštelio

REKLAMA

Vanilės ekstraktas – 0,5 šaukštelio (arba 1 gramo vanilės)

REKLAMA

Miltai – 330 gr.

REKLAMA

Kiaušinis – 1 vnt.

REKLAMA

Kaip gaminti sausainius:

Minkštą sviestą sumaišykite su milteliniu cukrumi iki vientisos masės, įberkite druskos, vanilės ekstrakto (arba 1 gramo vanilino), suberkite išsijotus miltus.

REKLAMA

 Taip pat, jei norima. galite pridėti tarkuotos citrinos žievelės ir šiek tiek muskato riešuto.

REKLAMA

Išminkykite tešlą, padalinkite į 3 dalis, iš kiekvienos dalies iškočiokite 2–3 cm skersmens „dešrą“, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldiklį 10–15 minučių.

REKLAMA

„Dešras“ sutepkite plaktu kiaušiniu, apvoliokite cukruje, supjaustykite 1,5–2 cm storio gabalėliais, sudėkite sausainius ant kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite 180–190 laipsnių orkaitėje, 20–25 minutes, kol lengvai paruduos.

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].