Tai ne paprastas pomidorų padažas, o puikus išsigelbėjimas, kai norisi ilgai nestovint prie viryklės išsivirti skanių makaronų vakarienei. Šis pomidorų padažas yra puiki alternatyva nesveikam kečupui ir kitiems pirktiniams užpilams.

REKLAMA

Patikėkite, jo skonis nenusakomas: vidutiniškai aštrokas, šiek tiek saldokas ir labai kvapnus. Žiemą, kai pomidorai brangiai kainuoja, žinau, kad sandėlyje visada galiu rasti  pagaminto rudenį nuostabaus pomidorų padažo. Dažniausiai jį pilu į makaronus, bet taip pat padažas puikiai dera su mėsa, bulvių koše ar tiesiog kaip užtepėlė ant šviežio batono. Rekomenduoju!

REKLAMA

Kuo šis pomidorų padažas unikalus

Pagrindinis šio padažo privalumas  – žalumynai. Bazilikas pomidorų padažui suteikia neįtikėtino pikantiškumo ir įsimintiną skonį, o šviežios petražolės suteikia gaivumo. Kai kurios namų šeimininkės į pomidorų padažą beria krapų ar kalendros. Bet mūsų šeimai šie žalumynai užgožia skonį. O jūs galite eksperimentuoti.

REKLAMA

Ingredientai

1 kg pomidorų

REKLAMA

1 a. š druskos

100 g česnako

REKLAMA

1 ryšulėlis petražolių

25 g aitriųjų paprikų

REKLAMA

1 kg saldžiosios paprikos

2 v. š cukraus

REKLAMA

1 ryšulėlis bazilikų

50 ml acto

REKLAMA

Gaminimo eiga

1.  Pomidorus švariai nuplaukite. Didelius pomidorus perpjaukite į 4 dalis, mažus – į 2.

REKLAMA

2. Pašalinkite saldžiosios paprikos sėklas ir kotelius.

3. Nuluptus česnakus, paruoštus pomidorus ir saldžiąją papriką sumalkite mėsmale arba susmulkinkite daržovių trintuvu.

REKLAMA

4. Pašalinkite aitriosios paprikos sėklas. Sutrinkite ją trintuvu ir įdėkite į paruoštą daržovių masę. Aitriosios paprikos dėkite pagal skonį.

REKLAMA

5. Padėkite keptuvę ant viryklės, nustatę vidutinę temperatūrą.

REKLAMA

6. Į paruoštą masę įberkite cukraus ir druskos. Viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

7. Smulkiai supjaustykite baziliką, petražoles ir suberkite į pomidorų padažą. Padažą virkite 8 minutes.

8. Tada nustatykite žemą temperatūrą, supilkite actą ir virkite dar 2 minutes.

REKLAMA

9. Supilkite padažą į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius, uždenkite antklode ir palaukite, kol padažas atvės.

REKLAMA

Stiklainius galite saugiai laikyti kambario temperatūroje visą žiemą ir net iki kito derliaus.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].