Puikus būdas išsaugoti paprikas žiemai, kad jos ilgai išliktų šviežios ir skanios.

REKLAMA

Tai labai paprastas ir veiksmingas būdas, nes paprikos neužims daug vietos.

REKLAMA

Puikus marinuotų paprikų receptas!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 4 kg paprikų
  • 1 valgomojo šaukšto druskos kiekvienam 3 l talpos stiklainiui
  • 2 šaukštelių 7 proc. acto kiekvienam stiklainiui

Gaminimo eiga:

Pašalinkite iš paprikų kotelius ir sėklas.

REKLAMA

Tada gerai nuplaukite paprikas vandenyje.

REKLAMA

Sudėkite paprikas į didelį indą.

Užpilkite jas verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Palikite jame 7-10 minučių.

Tada išpilkite vandenį.

REKLAMA

Paimkite dvi paprikas ir įdėkite jas vieną į kitą.

REKLAMA

Tada sudėkite jas į sterilizuotus trijų litrų talpos stiklainius ir tą patį padarykite su likusiomis paprikomis.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įpilkite druskos ir acto.

Tada užpilkite jas verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

REKLAMA

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite antklode.

Palikite atvėsti.

REKLAMA

Laikykite paruoštus stiklainius sausoje vietoje.

REKLAMA

Atlikta!

Marinuotos paprikos su kopūstais

REKLAMA

Paruoškite šias daržoves dabar ir žiemą džiaugsitės puikiu skoniu!

Fantastiškos marinuotos paprikos su kopūstais.

REKLAMA

Receptą radome internete.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg paprikų
  • 1 kg baltagūžių kopūstų
  • 3 svogūnų
  • 300 g morkų
  • 4 – 5 česnakų skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 5-6 juodųjų pipirų grūdelių kiekvienam stiklainiui
  • 20-25 g petražolių

Marinatui reikės:

REKLAMA
  • 2 l vandens
  • 2 šaukštų druskos
  • 180 ml acto
  • 100 ml aliejaus
  • 200 g cukraus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Nuvalykite ir nuplaukite daržoves.

Kopūstus ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais, petražoles susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite gabaliukais, česnakus – griežinėliais.

REKLAMA

Kopūstus gerai sumaišykite su morkomis, svogūnais ir petražolėmis.

REKLAMA

Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas, ir jas nuplaukite.

Stiklainius sterilizuokite orkaitėje 10-12 min. 150°C temperatūroje.

REKLAMA

Į stiklainių dugnus įberkite juodųjų pipirų grūdelius ir kuo talpiau sudėkite paprikas.

Užpildykite paprikų puseles daržovėmis kiek įmanoma tvirčiau, įdėkite česnako skiltelę, aštriosios paprikos griežinėlį ir užpildykite stiklainį daržovėmis iki pat viršaus.

REKLAMA

Jei stiklainyje vis dar yra daug vietos, bet visos paprikos netelpa, galite pridėti griežinėliais pjaustytų paprikų arba kopūstų.

REKLAMA

Paruoškite marinatą.

REKLAMA

Į puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir cukrų.

Išmaišykite ir virkite 2 – 3 minutes po užvirimo.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus ir acto, ir virkite dar 1 minutę.

Užvirusį marinatą supilkite į stiklainius iki viršaus, uždėkite dangtelius, neužsukite ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Tada stiklainius sudėkite į didelį puodą, iki pusės pripilkite šilto vandens ir, kai vanduo užvirs, sterilizuokite 30 minučių (2 litrų arba 1 litro stiklainiams užteks 20 minučių).

Sandariai uždarykite stiklainius, apverskite juos dangteliais į apačią, uždenkite šilta antklode arba pledu ir palikite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Taip marinuotos paprikos išsilaikys net ir kambario temperatūroje.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].