Paprikas auginu kasmet, bet  šviežių paprikų mano šeimos nariai nelabai mėgsta. Būtent todėl iš jų gaminu tiesiog neprilygstamo skonio užtepėlę su česnaku, kuri puikiai dera ir su skrebučiais, ir su makaronais.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg saldžiųjų paprikų
  • 150 g pomidorų tyrės (geriausia – naminės), bet galima naudoti ir nuluptus pomidorus
  • 5 česnako skiltelių
  • 100 ml acto
  • 4 aitriųjų paprikų (kiekis priklauso nuo to, kokios aštrios norite užtepėlės)
  • 2-3 arb. š. druskos
  • 50 g granuliuoto cukraus

REKLAMA

Kaip gaminti?

Nuplaukite paprikas.

REKLAMA

Pašalinkite stiebus ir sėklas.

REKLAMA

Išvalykite česnaką.

REKLAMA

Išvalykite aitriąsias paprikas.

Visus šiuos ingredientus sumalkite mėsmale.

REKLAMA

Įberkite druskos ir cukraus. Išmaišykite.

REKLAMA

Įpilkite acto.

REKLAMA

Kruopščiai išmaišykite.

Sudėkite paruoštą užtepėlę į sterilizuotus stiklainius.

REKLAMA

Uždarykite dangtelius.

REKLAMA

Sterilizuokite 85 laipsnių temperatūroje 25 minutes.

Palikite atvėsti.

REKLAMA

Laikykite vėsesnėje, tamsioje vietoje.

Užtepėlė gali išsilaikyti ištisus metus, tiksliau, iki tol, kol jos nesuvalgysite (įspėjame – taip gali nutikti labai greitai).

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].