Tai – puikus būdas išsaugoti paprikas žiemai, kad jos išliktų šviežios ir skanios.

REKLAMA

Paprikų marinavimas yra labai paprastas ir efektyvus būdas pasirūpinti šių daržovių atsargomis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 kg paprikų
  • 1 valg. š. druskos kiekvienam 3 l talpos stiklainiui
  • 2 arb. š. 7% acto kiekvienam stiklainiui

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pašalinkite paprikų stiebus ir sėklas.

Gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu.

REKLAMA

Sudėkite į didelį indą.

REKLAMA

Užpilkite verdančiu vandeniu.

REKLAMA

Palikite 7-10 minučių pastovėti.

Nupilkite vandenį.

REKLAMA

Paimkite dvi paprikas ir sudėkite vieną į kitą.

Taip paruoštas paprikas sudėkite į sterilizuotus trijų litrų stiklainius.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įdėkite druskos ir įpilkite acto.

REKLAMA

Užpilkite verdančiu vandeniu.

Užsukite dangtelius.

REKLAMA

Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode.

REKLAMA

Leiskite  atvėsti.

Laikykite sausoje vietoje.

REKLAMA

Štai ir viskas!

Marinuotos paprikos su kopūstais

REKLAMA

Tai – tikrai jūsų dėmesio vertas receptas.

REKLAMA

 Jums reikės:

  • 2 kg paprikų
  • 1 kg baltojo kopūsto
  • 3 svogūnų
  • 300 g morkų
  • 4-5 česnako skiltelių
  • 1 aitriosios paprikos
  • 5-6 juodųjų pipirų žirnelių kiekvienam stiklainiui
  • 20-25 g petražolių

Marinatui:

REKLAMA
  • 2 l vandens
  • 2 šaukštų druskos
  • 180 ml acto
  • 100 ml aliejaus
  • 200 g cukraus

 Kaip gaminti?

Išvalykite ir nuplaukite daržoves.

REKLAMA

Kopūstą ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais (arba sutarkuokite), svogūną plonai supjaustykite, petražoles susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite gabalėliais, česnaką supjaustykite griežinėliais.

REKLAMA

Sumaišykite kopūstą su morkomis, svogūnais ir petražolėmis.

Pašalinkite paprikų stiebus ir sėklas.

REKLAMA

Sterilizuokite stiklainius 10-12 minučių 150 °C orkaitėje.

Į stiklainių dugną įberkite juodųjų pipirų ir įdėkite paprikų.

REKLAMA

Stiklainius iki pusės užpildykite paprikomis, įdėkite česnako skiltelę, aitriosios paprikos griežinėlį ir užpildykite kopūstų mišiniu.

Paruoškite marinatą.

REKLAMA

Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus.

Išmaišykite ir virkite 2-3 minutes.

REKLAMA

Įpilkite aliejaus ir acto. Virkite dar 1 minutę.

Verdantį marinatą supilkite į stiklainius iki kraštelių, uždenkite dangteliais jų neužsukę ir palikite 10 minučių pastovėti.

REKLAMA

Sudėkite stiklainius į didelį puodą, iki pusės užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite 30 minučių (2 l stiklainių arba 1 l stiklainių sterilizavimui pakanka 20 minučių).

Stiklainius sandariai uždarykite, apverskite aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

Taip marinuotos paprikos išsilaikys net kambario temperatūroje.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].