Toks užkandis ant šventinio stalo atrodo ryškiai ir elegantiškai, todėl labai traukia svečių dėmesį. Gaminimui skirsite ne daugiau kaip 15 minučių, tačiau rezultatas jums tikrai patiks. Juk užkandis ne tik gražiai atrodo, bet yra ir nepaprastai skanus!

REKLAMA

Ingredientai, reikalingi šiam patiekalui:

REKLAMA
  • 4 kiaušiniai;
  • 200 g. krabų lazdelių;
  • Vienas agurkas;
  • 150 g. sūrio;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 valgomi šaukštai grietinės;
  • Mažas ryšulėlis krapų;
  • Pipirai ir druska pagal jūsų skonį.

Pereikime prie paruošimo proceso:

Turite atsargiai išlupti visas krabų lazdeles iš apvalkalo, kad jos nesulūžtų. Kad būtų lengviau tai padaryti, pamirkykite jas karštame vandenyje  1-2 minutes.

REKLAMA

Tada padėkite krabų lazdeles ant vienkartinio rankšluosčio ir kitu vienkartiniu rankšluosčiu uždenkite. Lazdeles būtina išdžiovinti, nes šlapios jos netinkamos gaminti.

REKLAMA

Po šios procedūros lazdelės lengvai išsivynios neplyšdamos.

REKLAMA

Tada reikia paruošti įdarą. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, prieš tai atpjaudami gabalėlį ir palikdami jį  užkandžio papuošimui.

REKLAMA

Česnaką taip pat sutarkuokite ir sumaišykite su sūriu.

REKLAMA

Iš anksto galima išvirti kiaušinius. Iš trijų kiaušinių išimkite trynius ir atidėkite į šalį (jie taip pat bus reikalingi dekoravimui).

REKLAMA

Stambia tarka sutarkuokite visą vieną kiaušinį ir likusiųjų kiaušinių baltymus. Sumaišykite su sūriu ir česnaku.

Pasūdykite mišinį, įdėkite pipirų pagal savo skonį ir įpilkite grietinės (galite naudoti majonezą). Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tada paimkite agurką, kuris turėtų būti tokio pat ilgio, kaip krabų lazdelė, kaip parodyta nuotraukoje.

REKLAMA

Supjaustykite agurką pailgomis lazdelėmis.

Dabar padėkite krabų lazdelę raudona puse į išorę.

REKLAMA

Paimkite įdarą su šaukštu ir paskirstykite ant krabų lazdelės, neliesdami tolimesnio nuo savęs krašto (palikite apie 4 cm). Įdėkite agurko gabalėlį ir suvyniokite į ritinį.

REKLAMA

Gautą ritinį perpjaukite per pusę. Viduje užkandis atrodo taip, kaip nuotraukoje viršuje.

Padėkite ritinius ant lėkštės, nupjauta puse žemyn.

REKLAMA

Dabar turime suteikti užkandžiui šventinę išvaizdą.

REKLAMA

Smulkiai sutarkuokite trynius ir sūrį, smulkiai supjaustykite krapus.

REKLAMA

Vieną ritinėlio pusę patepkite grietine (ar majonezu) ir apvoliokite trynyje ir žalumynuose. Jums gausis gražios kepurėlės.

Kai kurias lazdeles pabarstykite sūriu, prieš tai taip pat patepus galus grietine ar majonezu.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].