Tai – skanus ir sveikas desertas, kuriame gausu baltymų. Galite nesibaiminti – toks desertas tikrai nepakenks jūsų figūrai.

REKLAMA

Kepimui galite naudoti 9% riebumo varškę (ir ją gerai suplakti trintuvu), arba galite pasirinkti kreminį sūrį. Ir vienu, ir kitu atveju pyrago skonis jus tikrai sužavės.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 100 g ryžių miltų (taip pat galite naudoti avižų miltus – avižas sumalkite kavamale)
  • 80 g kokoso drožlių
  • 100 g grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 5 g kepimo miltelių
  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

REKLAMA
  • 250 g moliūgų
  • 1 banano
  • 2 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 5 g vanilinio cukraus
  • 250 g grietinėlės sūrio (arba varškės)
  • Žiupsnelio druskos

Kaip gaminti?

Pirmiausia nulupkite moliūgą ir supjaustykite mažais gabalėliais. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, virkite, kol suminkštės (maždaug 15 minučių).

REKLAMA

Giliame dubenyje sumaišykite išsijotus ryžių miltus, kiaušinį, grietinę, druską, kepimo miltelius ir kokoso drožles.

REKLAMA

Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą.

REKLAMA

Virtą moliūgą sumaišykite su 2 kiaušiniais, cukrumi ir trintu bananu.  Įberkite  žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, įdėkite kreminio sūrio arba trintos riebios varškės. Viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Gauta masė turi būti pakankamai skysta.

REKLAMA

Supilkite į kepimo formą. Kepkite 50 minučių iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Leiskite pyragui atvėsti – po 2 valandų jau galėsite mėgautis nuostabaus skonio desertu. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].