Rageliai su aguonomis patiks visiems. Rageliai nuostabiai purūs ir minkšti, net kitą dieną išlieka švieži. Tai idealūs šventiniai pusryčiai, kuriuos galite valgyti su namine uogiene arba tiesiog vienus. 

REKLAMA

 Jums prireiks: 

  • 500 g paprastų miltų 
  • 250 ml šilto pieno 
  • 1 kubelio mielių (arba 1 pakuotės džiovintų) 
  • 1 kiaušinio 
  • 80 g cukraus 
  • vanilinio cukraus 
  •  žiupsnelio druskos 
  • citrinos žievelės 
  •  100 g sviesto – arba 60 g sviesto ir 40 g taukų 
  •  1/2 kepimo miltelių 
  •  trupučio romo  
  •  aguonų 
  •  kiaušinio aptepimui 

 Gaminimo eiga: 

REKLAMA

Pirmiausia paruošiame mieles: 

Dubenyje sumaišykite šiltą pieną, cukrų ir šaukštą miltų. 

REKLAMA

Tada mieles suberiame į kitus ingredientus. 

Leiskite mielėms pakilti. 

REKLAMA

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, kiaušinį, likusį pieną, minkštą sviestą, likusį cukrų ir mieles. 

REKLAMA

Įpilkite romo ir įberkite citrinos žievelių. 

Gaminame tešlą. 

REKLAMA

Leiskite pakilti.  

REKLAMA

Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir padalinkite į atskiras dalis. 

REKLAMA

Formuokite suktinukus. 

REKLAMA

Ir dar 30 minučių palaikykite ant kepimo skardos šiltoje vietoje, kad iškiltų. 

Tada aptepkite kiaušiniu. 

REKLAMA

Pabarstykite aguonomis ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje iki auksinės spalvos.   

REKLAMA

Šie rageliai nudžiugins jus ir jūsų svečius. 

Linkime gero apetito! 🙂 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].