Jums reikės:

REKLAMA
  • 200 ml pieno
  • 50 ml aliejaus
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. granuliuoto cukraus
  • 1 arb. š. druskos
  • 3 stiklinių miltų
  • 1 pakelio sausų mielių
  • Šiek tiek sviesto (kepimo skardai patepti)
  • Plakto kiaušinio trynio

Kaip gaminti?

Pieną sumaišykite su aliejumi, kiaušiniu, cukrumi ir druska.

REKLAMA

Į pieną suberkite miltus ir džiovintas mieles (jei naudojate šviežias mieles, užtenka 1/2 kubelio).

REKLAMA

Iš pieno, trupučio cukraus ir mielių pagaminkite raugą. Įmaišykite į tešlą. Rankomis arba mikseriu išmaišykite vientisą tešlą, kuri lengvai atsiskiria nuo dubens kraštų.

REKLAMA

Miltus berkite palaipsniui, išmaišykite.

REKLAMA

Paruoštą tešlą palikite 30 minučių pastovėti.

Pakilusią tešlą padalinkite į 15 lygių dalių.

REKLAMA

Iškočiokite kiekvieną dalį.

REKLAMA

Patepkite paviršių tirpintu sviestu ir susukite.

Dėkite ant sviestu išteptos kepimo skardos (arba išklotos kepimo popieriumi).

REKLAMA

Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20 minučių pakilti.

REKLAMA

Paviršių patepkite plaktu kiaušinio tryniu.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].