Šiandien yra nemažai skanių sūdytų lašinių, kuriuos galite tiesiog nusipirkti parduotuvėje. Tačiau juk niekas neatstos namie sūdytų lašinių skonio. O kaip juos paruošti, kad jie būtų minkšti ir skanūs? Štai receptas!

REKLAMA

Ingredientai:

  • 1,5 kg lašinių
  • 1 litras vandens
  • 5 šaukštai druskos
  • 6 skiltelės česnako
  • 5 lauro lapai
  • malti baltieji pipirai pagal skonį
  • juodųjų pipirų grūdeliai

Gaminimo eiga:

  1. Supilkite vandenį į puodą.
  2. Suberkite druską ir virkite dešimt-penkiolika minučių.
  3. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Nulupkite ir sutrinkite visas česnako skilteles.
  5. Lengvai sutrupinkite lauro lapus ir sutraiškykite pipirų grūdelius, o tada visa tai suberkite į puodą su vandeniu.
  6. Į sūrymą suberkite baltuosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
  7. Dabar reikia paruošti lašinius. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite, tada nulupkite odą ir supjaustykite norimo dydžio gabalais.
  8. Supjaustytus lašinius sudėkite į gilų stiklinį indą ir užpilkite paruoštu sūrymu.
  9. Įdėkite indą trims dienoms į šaldytuvą. Svarbu yra tai, kad mėsos negalima uždengti plėvele ar dangčiu. Kad sūdymas būtų sėkmingas, lašiniai turi kvėpuoti.
  10. Po trijų dienų lašinius išimkite iš marinato, nusausinkite paprastais popieriniais rankšluosčiais, o po to kiekvieną gabalėlį pabarstykite norimais pagardais.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].