Šiandien pasakosime, kaip, labai neįprastu būdu, paruošti paprikas žiemai. Tiksliau, aštriame garstyčių padaže. Šį itin skanų ir maistingą maistą valgykite kaip salotas arba kaip priedą prie kitų patiekalų, taip pat kaip užtepėlę ant duonos.

REKLAMA

Juk paprikas lengva ir paprasta marinuoti garstyčių padaže. Patartina naudoti raudonąsias arba oranžines paprikas. Naudokite švelnias arba aštrias prancūziškas garstyčias. Nesijaudinkite, toks užkandis gali stovėti visą žiemą. Tačiau tikriausiai suvalgysite šias paprikas dar rudenį.

REKLAMA

 Su kuo patiekti paprikas garstyčių marinate

Jei mėgstate švelniai aštrius ir šiek tiek saldžius patiekalus, šis užkandis jums patiks! Jis tinka prie bet kokios mėsos ar garnyro. Ypač gardu su bulvių koše ir silke. Labai rekomenduojame paragauti! Nurodytas ingredientų kiekis skirtas dviems 500 ml talpos stiklainiams.

REKLAMA

Sudedamosios dalys

  • Saldžiosios paprikos 1 kg
  • Vanduo 300 ml
  • Actas 60 ml
  • Druska 1 valgomasis šaukštas
  • Cukrus 2 šaukštai
  • Kvepiantys pipirai 5 vnt.
  • Lauro lapai 2 vnt.
  • Garstyčios 170 g
  • Saulėgrąžų aliejus 150 g

Paruošimas

REKLAMA

Pirmiausia paimkite paprikas, gerai nuplaukite ir išimkite sėklas.

Daržoves perpjaukite per pusę ir supjaustykite centimetro pločio juostelėmis.

REKLAMA

Į puodą supilkite vandenį, įpilkite 9% acto, valgomosios druskos, cukraus, kvapiųjų pipirų ir lauro lapų. Viską gerai išmaišykite ir užvirinkite, kad druska ir cukrus visiškai ištirptų.

REKLAMA

Dabar sudėkite paprikas į marinatą, retkarčiais pamaišydami. Virkite 15 minučių.

Praėjus nurodytam laikui, nusausinkite visas paprikas per sietelį. Kol jos aušta, paruoškite padažą.

REKLAMA

Sumaišykite augalinį aliejų ir švelnias garstyčias. Viską gerai išmaišykite plaktuvu.

REKLAMA

Dabar į garstyčių mišinį įdėkite dar šiltas paprikas. Viską iš apačios į viršų išmaišykite šaukštu, kad garstyčios tolygiai susimaišytų su paprikomis. Taip pat galite mūvėti pirštines ir tai daryti rankomis.

REKLAMA

Tada paruoškite stiklainius, būtinai sterilizuokite juos 150 laipsnių temperatūroje orkaitėje 10-12 minučių ir išvirinkite dangtelius.

Atsargiai iki pat viršaus užpildykite stiklainius paprikomis ir sandariai uždarykite dangteliais.

REKLAMA

Paprikos stiklainiuose turi visiškai atvėsti. Tada stiklainius padėkite į vėsią vietą arba į šaldytuvą.

Džiaukitės maisto gaminimu ir mėgaukitės apetitu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].