Kiekviena namų židinio sergėtoja atsakingai rūpinasi, kad jos šeima valgytų daržoves ne tik vasarą, bet ir visus metus. Aš asmeniškai, siekdama paįvairinti mitybą, labai mėgstu išbandyti įvairius marinavimo receptus. Vienas iš naujausių radinių – marinuoti pomidorai be acto ir krapų.

REKLAMA

Išbandžiusi šį gaminimo būdą pastebėjau, kad pomidorai nesutrūkinėja, išlieka labai gražūs ir sultingi. Pomidorų skonis nėra per sūrus ir net šiek tiek saldus. Gvazdikėliai ir cinamonas suteikia pikantiškumo. Iš išvardytų ingredientų galite pagaminti tris litrus puikių marinuotų gėrybių.

REKLAMA

Su kuo patiekiami marinuoti pomidorai?

Šie pomidorai puikiai dera su bulvių koše ar bet kokia kita koše. Taip pat puikiai tiks prie keptos mėsos ar žuvies. Viskas priklauso nuo jūsų išradingumo. O likusį kvapnų sūrymą galima išgerti, jame nėra nieko kenksmingo.

REKLAMA

Ingredientai

1,5 kg pomidorų

REKLAMA

1 a. š citrinos rūgšties

5  v. š cukraus

REKLAMA

2 a. š druskos

4 skiltelės česnako

REKLAMA

4 vnt. gvazdikėlių

3 g cinamono

REKLAMA

Juodieji pipirai (žirneliai) pagal skonį

 

REKLAMA

Gaminimo eiga

1. Pomidorus nuplaukite ir sudėkite į stiklainį. Didesnius dėkite stiklainio apačioje, mažesnius – arčiau viršaus.

REKLAMA

2. Tada suberkite susmulkintus česnakus, pipirus, gvazdikėlius, cinamoną.

REKLAMA

3. Užpilkite karštu vandeniu, palikite atvėsti. Nupilkite vandenį.

REKLAMA

4. Suberkite druską, cukrų, citrinos rūgštį. Viską užpilkite karštu vandeniu. Užsukite dangtelį.

Taip pat galite įdėti keletą lauro lapų ir žalumynų. Tačiau ir be jų pomidorai įgaus malonų, pikantiškai saldų skonį. Tikiuosi, Jums patiks. Išbandykite ir parašykite savo atsiliepimus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].