Šie Prancūziški batonai yra labai paprastai paruošiami ir tikrai skanūs! Kai tik jų norėsite paragauti, galite greitai išsikepti.

REKLAMA

Tešla yra greitai paruošiama.

Aš iš šių ingredientų kepiau mažesnį duonos kepalą.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

(2 didelėms bagetėms):

  • 3 šaukštelių sausų mielių
  • 3 puodelių paprastų miltų
  • 1 puodelio vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 žiupsnelio cukraus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Cukrų, šiltą vandenį ir sausas mieles sumaišykite ir leiskite joms pakilti.

REKLAMA

Miltus sumaišykite su druska, įpilkite pakilusias mieles ir aliejų. Viską išmaišykite ir suminkykite tešlą.

Šiltoje vietoje leiskite tešlai pakilti, kol ji padvigubės, tai gali užtrukti apie valandą.

REKLAMA

Tada ant miltais pabarstytos skardos suformuokite du kepalus, vėl uždenkite ir dar pusvalandį leiskite pakilti.

REKLAMA

Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę iki 220 °C.

Kiekvienoje bagetėje padarykite tris įstrižus pjūvius.

REKLAMA

Į įkaitintą orkaitę, ant dugno, įdėkite indą, į kurį įpilkite maždaug ketvirtadalį puodelio vandens, įdėkite kepimo skardą su bagetėmis ir greitai uždarykite, kad neišeitų garai.

Kepkite apie 20 minučių, kol pagels.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].