Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!

Ingredientai:

10 vienetų vidutinių bulvių;

70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;

vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;

vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;

sauja svogūnų laiškų;

dvi skiltelės česnako;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Padažui:

150 gramų grietinės;

trys skiltelės česnako;

saujelė krapų;

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.

Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

Tuomet sudėkite bulves odele žemyn ant kepimo formos, prieš tai ištepę ją aliejumi.

Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.

Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.

Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].