Paprastas receptas, tačiau bulvių skonis – pasakiškas!

REKLAMA

Ingredientai:

10 vienetų vidutinių bulvių;

REKLAMA

70 mililitrų rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;

REKLAMA

vienas arbatinis šaukštelis maltų paprikų;

REKLAMA

vienas arbatinis šaukštelis maltos kalendros;

REKLAMA

sauja svogūnų laiškų;

REKLAMA

dvi skiltelės česnako;

REKLAMA

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Padažui:

150 gramų grietinės;

REKLAMA

trys skiltelės česnako;

REKLAMA

saujelė krapų;

REKLAMA

druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

Bulvių atsargiai nuplaukite šepetėliu, nes jų nereiks lupti. Nusausinę bulves supjaustykite išilgai į keturias dalis. Jei bulvės labai didelės, supjaustykite į šešias dalis.

Sudėkite jas į gilų dubenį, įpilkite aliejaus, įberkite druskos, pipirų, maltos paprikos ir kalendros. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Tuomet sudėkite bulves odele žemyn ant kepimo formos, prieš tai ištepę ją aliejumi.

Dubenyje likusį aliejų su prieskoniais užpilkite ant bulvių viršaus.

REKLAMA

Pašaukite bulves į orkaitę, pašildytą iki 180 laipsnių ir kepkite 40-45 minutes.

REKLAMA

Kol kepa bulvės, pasidarykite padažą. Į mažą puodelį supilkite grietinę ir susmulkintą česnaką. Druskos ir pipirų įberkite pagal skonį, sudėkite susmulkintus krapus ir gerai išmaišykite.

Kai bulvės iškeps, apibarstykite jas smulkintu česnaku ir svogūno laiškais. Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].