Gana paprastai paruošiamas, bet tikrai skanus pyragas. Išbandykite!

REKLAMA

Sudėtis:

150 g miltų

REKLAMA

225 g kukurūzų miltų

1/2 šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

žiupsnelis druskos

100 g sviesto

REKLAMA

100 g cukraus

2 kiaušiniai

REKLAMA

200 ml grietinėlės

Gaminimas:

Sumaišykite kvietinius miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.

REKLAMA

Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su tirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius ir sudėkite grietinėlę. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.

REKLAMA

Tada supilkite miltų mišinį ir vėl išmaišykite. Tešla turėtų būti gana skysta.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite sviestu ir supilkite į jį tešlą. Išlyginkite.

REKLAMA

Kepkite pyragą 35–40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje iki gražios auksinės spalvos. Ar iškepęs, lengvai galite patikrinti mediniu pagaliuku.

REKLAMA

Išsamiau apie pyrago kepimą žiūrėkite šiame vaizdo įraše.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].