Gana paprastai paruošiamas, bet tikrai skanus pyragas. Išbandykite!
REKLAMA
Sudėtis:
150 g miltų
REKLAMA
225 g kukurūzų miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
REKLAMA
žiupsnelis druskos
100 g sviesto
REKLAMA
100 g cukraus
2 kiaušiniai
REKLAMA
200 ml grietinėlės
Gaminimas:
Sumaišykite kvietinius miltus, kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos.
REKLAMA
Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su tirpintu sviestu. Įmuškite 2 kiaušinius ir sudėkite grietinėlę. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
REKLAMA
Tada supilkite miltų mišinį ir vėl išmaišykite. Tešla turėtų būti gana skysta.
REKLAMA
Kepimo indą sutepkite sviestu ir supilkite į jį tešlą. Išlyginkite.
REKLAMA
Kepkite pyragą 35–40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje iki gražios auksinės spalvos. Ar iškepęs, lengvai galite patikrinti mediniu pagaliuku.
REKLAMA
Išsamiau apie pyrago kepimą žiūrėkite šiame vaizdo įraše.
REKLAMA
Skanaus!
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].