Jei vis svarstote, ką paruošti šventiniams pietums, išbandę šį keptą mėsos vyniotinį daugiau neabejosite: jo skonis sužavės ne tik šeimos narius, bet taip pat ir svečius!

REKLAMA

Jums reikės:

2 kg kiaulienos nugarinės

REKLAMA

2 svogūnų

1 morkos

REKLAMA

600 g pievagrybių

4 česnako skiltelių

REKLAMA

100 g rūkyto kumpio

100 g razinų

REKLAMA

Marinatui:

3 česnako skiltelių

REKLAMA

1/2 šaukšto čiobrelių

1 šaukšto kapotų petražolių

REKLAMA

1/2 apelsino (naudosime tik sultis)

1/2 citrinos (naudosime tik sultis)

REKLAMA

50 ml alyvuogių aliejaus

1 arbatinio šaukštelis juodųjų pipirų

REKLAMA

2 šaukštų medaus

200 ml sojų padažo

REKLAMA

druskos (pagal skonį)

Garnyrui:

REKLAMA

Bulvių

2 svogūnų

REKLAMA

alyvuogių aliejus

druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)

REKLAMA

Padažui:

250 ml vandens

REKLAMA

250 ml putojančio vyno

1 šaukšto kukurūzų krakmolo

REKLAMA

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruošime marinatą. Į indą suberkite česnako skilteles, įberkite čiobrelių, kapotų petražolių, įpilkite alyvuogių aliejaus, citrinų ir apelsinų sulčių, įberkite juodųjų pipirų, įdėkite medaus ir įpilkite sojų padažo. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Kiaulienos nugarinę supjaustykite išilgais pjūviais, tačiau nepjaukite iki galo. Šiuos pjūvius ištepkite trečdaliu marinato. Likusia marinato dalimi tepsime mėsos viršų.

REKLAMA

REKLAMA

Susukite mėsą, ištepkite trečdaliu marinato.

REKLAMA

Paruoštą mėsą padėkite į šaldytuvą 4 valandoms.

REKLAMA

Nuplaukite ir nuvalykite pievagrybius, supjaustykite. Susmulkinkite svogūną, morką ir česnako skilteles.

REKLAMA

Keptuvėje pakepinkite česnaką, suberkite smulkintą morką ir svogūną. Po kurio laiko suberkite ir pievagrybius, pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Kepkite, kol daržovės ir pievagrybiai suminkštės, suberkite smulkintą kumpį ir šiek tiek pakepkite.

REKLAMA

Išskleiskite nugarinę, sluoksniuokite paruoštą įdarą.

REKLAMA

Pabarstykite razinomis ir susukite.

REKLAMA

Vyniotinį suriškite virvele.

REKLAMA

Nulupkite bulves ir svogūnus. Svogūnus supjaustykite žiedais, stambesnes bulves perpjaukite pusiau. Pabarstykite juodaisiais pipirais.

REKLAMA

Bulves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, o tuomet užpilkite putojančiu vynu ir vandeniu. Vyniotinį patepkite likusiu marinatu. Viską kepkite 200 ° C temperatūroje apie 40 minučių.

REKLAMA

Išimkite bulves ir vyniotinį, likusį skystį sumaišykite su svogūnais, įdėkite vandenyje tirpinto kukurūzų krakmolo, supilkite į puodą, ir šiek tiek pavirkite, kol padažas suminkštės.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].