Karamelinis padažas. Pagardinkite juo kepamus pyragus!

Karamelinis padažas yra puikus priedas prie ledų, pyragų bei kitų desertų! Jis net paprastą jogurtą pavers pačiu skaniausiu, o juo pagardinta avižinė košė privers apsilaižyti pirštus. Pasidaryti karamelinį padažą visai nesunku, įsitikinkite tuo patys! 

Ingredientai:

  • Cukrus – 100 gramų
  • Sviestas – 50 gramų
  • Grietinėlė 35% – 100 gramų
  • Vanduo – 60 mililitrų
  • Žiupsnelis druskos.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Padažo gaminimui naudokite puodą su storu dugnu, supilkite  į jį cukrų ir vandenį.
  2. Uždėkite puodą ant ugnies ir virkite vis pamaišydami, kol ištirps cukrus.
  3. Kai cukrus ištirps, pašalinkite susidariusias putas ir silikoniniu šepetėliu pavalykite puodo šonus, kad nuvalytumėte likusius cukraus kristalus.
  4. Supilkite grietinėlę į kitą puodą ir kaitinkite iki karštos temperatūros, bet jos neužvirkite.
  5. Virkite sirupą 3–4 minutes, kol jis pradės tirštėti ir taps auksinės spalvos. Jei virsite šiek tiek daugiau, karamelė pradės tamsėti. Patariame išjungti ugnį, kai karamelė taps auksinės-rudos spalvos.
  6. Puodą nukelkite nuo ugnies ir į karamelę pirmiausia 2–3 valgomuosius šaukštus grietinėlės. Išmaišykite ir supilkite likusią grietinėlę.
  7. Tuomet vėl dėkite puodą ant ugnies ir vis maišydami virkite, kol padažas taps vientisas. 
  8. Nukelkite nuo ugnies, įberkite šiek tiek druskos, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite. Leiskite padažui atvėsti ir mėgaukitės juo!
  9. Jei laikysite padažą šaldytuve, galite jį naudoti maždaug 10 dienų. 

karamelinis padažas

Tikimės, kad šis karamelinis padažas jums patiks. Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].