Tai – traškios ir labai skanios itališkos duonos receptas. Šią duoną paruošite be minkymo.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 385 g miltų
  • 288 ml vandens
  • 7 g druskos
  • 38 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 g sausų mielių

Neprivaloma:

REKLAMA
  • Kmynų
  • Sėklų

Kaip gaminti?

  1. Vandenį pašildykite iki 25 laipsnių.
  2. Suberkite mieles ir išmaišykite.
  3. Įpilkite alyvuogių aliejaus.
  4. Išmaišykite ir suberkite išsijotus miltus.
  5. Išmaišykite mediniu šaukštu.
  6. Tešla turėtų būti lipni.
  7. Uždenkite ir palikite kilti 45 minutes.
  8. Sulenkite tešlą ir vėl uždenkite.
  9. Palikite kilti dar 30 minučių.
  10. Vėl perlenkite tešlą.
  11. Uždenkite ir vėl palikite kilti 30 minučių.
  12. Paskutinį kartą sulenkite ir uždenkite.
  13. Leiskite pakilti dar 40 minučių.
  14. Pabarstykite miltais.
  15. Išverskite tešlą ant darbinio paviršiaus, kurį pabarstykite miltais.
  16. Padalinkite tešlą į 4 dalis.
  17. Iš kiekvienos dalies formuokite kepalą.
  18. Leiskite pakilti ant rankšluosčio, kol orkaitė įkais.
  19. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 18 minučių.

Štai ir viskas.

REKLAMA

Video pamokėlė:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].